Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna a clarificat două cazuri care au făcut vâlvă în mediul online zilele trecute.

Un caz de răpire din fața unui restaurant din municipiu, anunțat duminică seara pe mai multe pagini de socializare Facebook, și o sesizare venită în data de 16 ianuarie (luni) din partea reprezentanților Spitalului Județean de Urgențe „Dr. Fogolyan Kristof”, prin care agenții erau anunțați de faptul că o tânără s-a prezentat împreună cu mama ei la Urgențe, declarând că a fost răpită și violată, au fost clarificate de polițiștii din cadrul IPJ Covasna.

„La IPJ Covasna nu există vreo sesizare în sensul dispariției unei persoane. Noi am făcut verificări, având în vedere informațiile care au apărut în spațiul public, și până la momentul actual nu se concretizează ipoteza unei răpiri. (…) S-a vehiculat informatia că o fată a fost răpită și violată, este vorba despre un alt caz, este o poveste separată. O mamă s-a prezentat cu fiica ei în vârstă de 17 ani la Urgențe, afirmând faptul că aceasta din urmă a fost răpită și violată. Din verificările efectuate s-a stabilit că nici aceste informații nu se confirmă, iar ca urmare a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 300 de lei pentru alertarea neîntemeiată a organelor de poliție.”, a declarat Ag.principal de poliție, Nicoleta Marin.

Polițiștii le transmit cetățenilor să nu se alarmeze la auzul unor zvonuri.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail