În ultima ședință a Consiliului local din acest an, consilierii au aprobat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru obiectivul de investiții „Modernizarea str. 1 Decembrie 1918, între b-dul. General Grigore Bălan și str. Nicolae Bălcescu” din municipiul Sfântu Gheorghe.

Contractul de servicii de proiectare, încheiat în data de 15 iunie 2015, între Primăria municipiului Sfântu Gheorghe și firma S.C. Top Proiect&Consulting SRL. Sfântu Gheorghe prevede   efectuarea unor lucrări de reabilitare a străzii 1 Decembrie 1918, porțiunea dintre str. Grigore Bălan și str. Nicolae Bălcescu, inclusiv sensul giratoriu, cuprinzând carosabilul, trotuarele, canalizarea pluvială și iluminatul public.

Valoarea totală a investiției, calculată potrivit cursului BNR euro/lei, din data de 9 decembrie 2016 (1 euro = 4,4985 lei) este de 2,712,580 lei, din care 2,263,312 lei reprezintă costurile de costrucție și montaj.

Potrivit raportului de specialitate întocmit de către Direcția de Gospodărire Comunală, strada 1 Decembrie 1918, tronsonul dintre b-dul. Gen. Grigore Bălan, și până la strada Nicolae Bălcescu, reprezintă o arteră intens circulată, astfel încât, în vederea creșterii fluidității și siguranței traficului este necesară reabilitarea ei.

Printre lucrările care vor fi efectuate se numără montarea unei noi conducte de canalizare pluvială, refacerea stratului de asfalt, și modernizarea sistemului de iluminat public, prin montarea a 23 de stâlpi din oțel zincat, cu corpuri de iluminat de 140 W.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni, iar investiția este finanțată prin bugetul de stat și bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail