Amatorii sporturilor de iarnă vor avea de acum acces la o nouă pârtie de schi în judeţul Covasna.

 Pârtia, care se află în probe la ora actuală, a fost amenajată în apropiere de orașul Întorsura Buzăului- între localitățile Valea Mare și Barcani, cu ajutorul unei investiții private, iar deschiderea oficială va avea loc pe data de 30 decembrie (a.c.). Cu o lungime de aproximativ 600 de metri, aceasta este cea mai mare pârtie de schi funcțională din județul nostru, este dotată cu instalație teleschi a cărei capacitate este de 70 de locuri, și cu nocturnă, iar la baza pârtiei a fost amenajat un pub unde turiștii pot servi vin fiert și sandvișuri.

 „Cu zece ani în urmă am <<ochit>> zona, mi-a plăcut foarte mult și am încercat să fac ceva frumos. Am început cu balta de pescuit, un lac care are o suprafață de 7 hectare, populat cu crap, pentru agrement și pescuit sportiv, după care am încercat să combinăm atât sezonul de iarnă cât și cel de vară. Pentru sezonul de iarnă am făcut o pârtie de schi, (…) dificultatea este medie spre ușoară, cu o diferență de nivel de 106 metri la lungimea respectivă.” – a declarat investitorul Ioan Oprea. 

 Noua pârtie va funcţiona de luni până joi, între orele 12:00 şi 21:00, iar de vineri până duminică aceasta va fi deschisă publicului între orele 09:00 și 21:00. Pasionații sporturilor de iarnă se vor putea bucura de noua pârtie și în prima zi a noului an. O urcare cu teleschiul va costa 3 lei pentru copii şi 4 lei pentru adulţi, un abonament pentru copii va costa 60 de lei, iar cel pentru adulți 80 de lei, prețurile acoperind o zi întreagă, fără limitarea numărului de urcări.

 În apropierea pârtiei, pe o suprafață de 7 hectare, a fost amenajat în urmă cu câţiva ani un lac de agrement şi pescuit sportiv, unde iarna se poate pescui la copcă.

Ioana Ardeleanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail