Hăghig, Căminul pentru Persoane Vârstnice, miercuri, 21.12.2016

            După ce o vreme pleci din sat și apoi te întorci, trăiești un sentiment de împăcare. Parcă în preajma sărbătorilor, această nevoie de a te simți împăcat cu tine și cu ceilalți devine prioritară. Și nevoia de a  genera bucurie celorlalți este mai prezentă ca oricând.  

Sentimente de împăcare și bucurie au dorit să transmită bătrânilor de la Căminul din Hăghig și cei 30 de copii ai școlii noastre. Sensibilizați și serioși, elevii noștri au oferit dragoste prin colindele cântate. Din fețele bătrânilor, luminate de zâmbete, din cuvintele lor de mulțumire, pe care ni le-au adresat la sfârșit, elevii noștri au înțeles cât de simplu este să oferi momente frumoase unor oameni, în general, triști.

            Eveniment inedit, Iarăș, joi, 22.12.2016

            Că satul Iarăș este un sat frumos o spun mulți. Frumos, cu străzi asfaltate, cu Cămin Cultural renovat, cu o clădire pentru activități After school superbă – proiecte realizate de oameni deosebiți: dl Primar Cucu Alexandru, dl Vicepreședinte Aiteanu Virgil, cărora comunitatea le acordă toată stima. Și totuși satului îi lipsea un eveniment aparte: o serbare în care să fie implicați toți elevii din satul Iarăș care frecventează Gimnaziul la Hăghig.

            Pentru că și eu, la rândul meu, ca fiu al satului, am trăit multe momente plăcute alături de consătenii mei, mi-am dorit să le ofer copiilor romi și celor de alte etnii oportunitatea de a participa în rolul de protagoniști la această activitate artistică și să trăiască și ei la rândul lor emoții pozitive deosebite. Elevii au recitat poezii și au cântat colinde. În încheiere, voia bună a fost întreținută de programul „Mica țiganiadă”, care a fost premiat la prima ediție a Festivalului-concurs „Lumea magică a teatrului”, unde elevii noștri au obținut locul al II-lea.

            Sala Căminului Cultural a fost plină. Cei din sală s-au purtat ca la teatru, manifestând mult respect și admirație față de micii actori. Bucuria copiilor de a fi prezenți la serbare și bucuria noastră de a fi împreună cu ei a făcut din acea zi una într-adevăr deosebită!          

 Dorin  Șerban –   Prof. de sprijin la Școala Gimnazială Hăghig

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail