Aplicația „ShareTheMeal” este o inițiativă a Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM) – cea mai mare agenție umanitară a lumii, care luptă împotriva foametei. Anual, agenția ajunge la 80 de milioane de persoane, din circa 80 de țări, asigurându-le sprijin alimentar.

„Donați o masă caldă pentru persoanele aflate în dificultate” este și îndemnul conducerii Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, Anna-Maria Popa, care susține inițiativa Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite. Într-o postare pe pagina de socializare Facebook aceasta le transmite tuturor prietenilor un îndemn ca de câte ori își amintesc de ea, să doneze o masă unei persoane aflate în dificultate.

„Dragi prieteni de pretutindeni, vă mulțumesc că vă gândiți la mine și îmi trimiteți nenumărate mesaje minunate, dar aș vrea să vă rog ceva din tot sufletul meu. Hai să nu mai consumăm SMS-uri, ci mai degrabă să facem împreună ceva constructiv. Hai să nu fim mai buni doar de Crăciun, asta poate oricine. Eu am pretenția ca voi, prietenii mei, să fiți mai buni tot anul! Așadar, de câte ori vă aduceți aminte de mine, donați o masă unei persoane aflate în dificultate. E o aplicație tare faină și corectă, eu o folosesc e ceva vreme, așa că puteți să o folosiți cu încredere. Vă garantez că voi fi mult mai fericită la gândul că cineva mănâncă undeva o masă caldă, decât citind aceleași mesaje primite an de an. Vă mulțumesc pentru înțelegere, pentru gânduri bune și sper eu, pentru multe mese donate!” – se arată în mesajul postat de aceasta pe pagina de socializare Facebook.

PAM este sprijinit 100% din voluntariat, astfel încât fiecare donație contează. Costurile administrative sunt printre cele mai mici din sectorul non-profit – 90% din donații ajung direct la operatorii PAM. Aceștia din urmă încearcă să construiască o lume cu zero foame.

Cei care doresc să ofere o masă caldă persoanelor aflate în dificultate pot încerca aplicația accesând link-ul: https://sharethemeal.org/en/index.html.

Ioana Ardeleanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail