Primarul comunei Bățani, Simon Andras ne-a vorbit despre proiectele derulate pe parcursul acestui an, despre realizările comunei, necesitățile comunității în fruntea căreia se află, dar și despre gândurile sale pentru anul viitor.

Anul 2016 a fost un an plin pentru comuna Bățani, iar finanțările importante obținute pentru demararea proiectului privind rețelele de alimentare cu apă și canalizare în comunele Bățanii Mari și Bățanii Mici reprezintă cea mai mare realizare din acest an. 

„A fost un an cu succese. Am reușit să terminăm asfaltarea drumului local din localitatea Herculian, și de asemenea drumul DC 44 – între Bățani și Aita Seacă. Cea mai importantă realizare din acest an este faptul că am reușit să finalizăm demersurile pentru proiectul de apă și canalizare, și am obținut contractul de finanțare în valoare de 13,564 milioane lei. În rest lucrări mai importante nu prea am avut, am făcut reparații la mai multe imobile din inventar. (…) Anul acesta am avut probleme cu inundațiile și a trebuit să refac o lucrare destul de mare în Ozunca Băi, pe DC 47. De asemenea, am avut reparații la mai multe drumuri forestiere, și asta este problema, am avut de două ori calamități și aceste probleme ne-au îngreunat munca. (…) În mare pot spune că suntem printre primele comune care poate să își arate realizările, pentru că avem acea lucrare pe DC 45 – Herculian și DC 44 – Aita Seacă, o lucrare finalizată cu mulți bani, pentru că în total, cele două drumuri au costat aproximativ 4 milioane de lei. În plus, am obținut acest contract pentru proiectul de apă și canalizare și acolo trebuia să achiziționăm niște terenuri, iar eu consider că suntem pe făgașul cel bun. Progresăm.” – a declarat pentru „Mesagerul de Covasna”, primarul comunei Bățani, Simon Andras.

Proiectele începute continuă și anul viitor

Cap de listă în rândul priorităților de anul viitor, potrivit primarului, este demararea lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare, și finalizarea acestora la termen. 

„Anul viitor continuăm proiectele, dacă am făcut atribuirea acestei lucrări de apă și canalizare Bățanii Mari și Bățanii Mici, în primăvară vrem să demarăm lucrarea fiindcă în 2018 vom avea o modernizare a drumului județean, și până atunci trebuie să punem țevile și conductele, magistralele de apă. Acesta este lucrul de maximă importanță pe care trebuie să îl facem. Avem de asemenea prevăzut un garaj pentru utilaje, în curtea Primăriei, pe care nu l-am putut termina anul acesta, și mai avem un alt proiect pe care vrem să îl finalizăm și să-l depunem în primăvara anului viitor, între Bățanii Mari și Bățanii Mici, și străzile din toate localitățile. Avem proiectul aproape gata, Guvernul nou poate că o să-l cuprindă în program, pentru modernizarea satelor.” – a mai explicat Simon Andras.

Acesta este încrezător în noul Guvern și spune că de-a lungul mandatului său a avut colaborări bune cu toți prim-miniștrii care au fost la guvernare:„Am avut în toate (Guvernele –n.red) încredere, sunt mulțumit. Pot să spun sincer, a fost Guvernul Ponta, am mers și am apelat la el, m-a ajutat; a fost Guvernul Cioloș, am mers, am apelat, i-am scris scrisori, am fost ascultat și ajutat de toți. Eu sunt un om destul de vocal, am mers cu scrisori și am reușit să explic importanța urgentării lucrărilor de apă și canalizare în Bățanii Mari și Mici, pentru că în ambele localități, peste doi ani de zile, vom avea un alt program de modernizare unde va trebui să turnăm stratul de asfalt, și cum să fac asta? Pun asfaltul și apoi sparg a doua zi cum s-a procedat în mai multe orașe din județ? Pentru acest lucru sunt foarte mulțumit și de acest Guvern, dar și de cele anterioare. Poate așa a fost, am mers, m-am zbătut, dar am fost înțeleși de toți.”

Și pentru că Anul Nou se apropie cu pași repezi, primarul comunei Bățani, Simon Andras le-a făcut o urare tuturor locuitorilor comunei, dar și cititorilor ziarului nostru: „Le doresc tuturor Sărbători Fericite și un An Nou cu multă bucurie, fericire și realizări.”

Ioana Ardeleanu

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail