Pachete cu dulciuri, alimente, haine dar și icoane au fost dăruite, miercuri, unor familii și copii din trei localități covăsnene, în cadrul unei acțiuni demarate de Asociația „Calea Neamului”.

Reprezentantul Asociației, medicul Mihai Tîrnoveanu, din Braşov, a declarat ieri că aproximativ 70 de  pachete – unele cu dulciuri, altele conținând și haine, alimente de bază și icoane, au fost pregătite și dăruite unor familii și copii din Oituz (comuna Brețcu), Mărtănuș și Ojdula, din dorința de a le face acestora o bucurie, în prag de sărbători.

 „Am fost miercuri la la Mărtănuș,  Ojdula și Oituz, cu un total de 70 pachete cu dulciuri pentru copii, și icoane. La Oituz, pe lângă pachetele pentru copii, am dăruit și cantități însemnate de alimente de bază, dar și haine de iarnă  în stare foarte bună, precum și alte produse folositoare copiilor. (…). Prin această acțiune ne-am dorit să facem o bucurie, în prag de Crăciun. Acțiunea nu a avut nicio altă intenție. Nu am dat de pomană, nu am dat ajutoare, ci am oferit cadouri de Crăciun, în special copiilor, și asta nu pentru că nu au ceea ce le trebuie, ci pentru a ne exprima noi dragostea față de ei. Mulțumim pentru sprijin echipei de jandarmi condusă de domnul Cristi Vereș, Comandant Grupă Supraveghere-Intervenții, Detașamentulul III Jandarmerie Tg.Secuiesc!” – a subliniat reprezentantul Asociației „Calea Neamului”, Mihai Tîrnoveanu.

Asociația „Calea Neamului” s-a înființat la începutul lunii octombrie (a.c.), însă activitatea reprezentanților acesteia se derulează din 2014, sub egida „Români pentru români”.

De-a lungul timpului, grupul „Români pentru români”, format din intelectuali din Brașov și Țara Făgărașului, a oferit pachete cu diverse obiecte – copiilor din mai multe sate covăsnene și harghitene.

Anul acesta, cu ocazia sărbătorii Sfinților Mihail și Gavriil, Sfântului Andrei și de 1 Decembrie, Asociația „Calea Neamului” a oferit 107 costume populare copiilor din Doboi (județul Harghita) și din localitățile covăsnene Brețcu și Târgu Secuiesc. Totodată, a oferit și peste 1500 de icoane, în cele trei localități menționate, dar și în Sfântu Gheorghe.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail