Radioclubul „Puskás Tivadar” – ce funcționează în incinta liceului tehnologic cu același nume, din municipiu, a stabilit legături cu peste 100 de țări, până în prezent.

Înființat în urmă cu aproximativ doi ani, Radioclubul „Puskas Tivadar” – ce își desfășoară activitatea sub indicativul de apel YO6KPT -a stabilit, până în prezent, legături cu peste 100 de state. Japonia, Germania, Franța, Rusia, Austria, Belgia, Suedia, Lituania, Turcia, Elveția, Danemarca, Cipru, Noua Zeelandă, Indonezia, India, Gabon, Ecuador, Canada, Angola, Albania, Alaska – sunt câteva dintre acestea, ne-au spus reprezentanți ai Radioclubului. Mărturie stau cardurile „QSL”- un fel de = cărți poștale speciale de confirmare a legăturii, pe care sunt tipărite datele de contact, data, ora, banda, modul de lucru, controlul și imagini specifice țării, județului în care locuiește radioamatorul.
„Avem peste 100 de țări confirmate prin QSL. Menționez faptul că am participat la numeroase cocursuri  internaționale, unde am obținut rezultate remarcabile, printre care LOCUL 1 /ROMANIA în CQ WW DX CONTEST 2015, la general, și locul 1 în banda de  7 Mhz,  precum și numeroase diplome. Efortul mai mare a fost depus de Denes Dezideriu și Szabo Arpad”, a menționat șeful stației  Sereșan Ionel.
Acesta a subliniat că radioamatorismul nu este doar un sport sau o pasiune, ci poate fi și un mijloc de salvare, în situații care pun în pericol vieți omenești, sau care produc distrugeri importante, în caz de dezastre (calamități naturale, sau catastrofe), când rețelele de comunicație sunt suprasolicitate sau distruse.
În prezent, Radioclubul „Puskás Tivadar” are 13 membri. Întâlnirile acestora se derulează, de regulă, miercuri, la ora 17.00. Cei interesați să participe și să descopere câteva dintre tainele radioamatorismului sunt bineveniți, a transmis șeful stației.
Înființarea Radioclubului din cadrul Liceului „Puskás Tivadar” este rodul muncii unei echipe compuse din radioamatori, conducerea Liceului, cadre didactice ale instituției și nu numai.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail