De puţin timp în Sfântu Gheorghe s-a deschis un mic magazin cu produse tradiţionale, ecologice şi naturale. Lipsa aditivilor, folosirea de mirodenii, conservanţi precum sarea şi fumul şi membrane naturale, fac ca produsele rezultate să fie sănătoase şi gustoase.

Dacă intri în ograda restaurantului Kolcza, unde se află noul magazin, poţi cumpăra cele mai bune mezeluri pregătite după metode tradiţionale: cârnaţi de casă afumaţi şi  uscaţi, salamuri,  jambon  de casă, pateuri, cotlet haiducesc, piept de porc ardelenesc sau costiţă afumată, toate preparate ca pe vremea bunicii. Sunt doar câteva din produsele care pot fi achiziţionate de la singurul magazin de profil din oraş, care şi-a deschis porţile de mai bine de două  luni de zile.

Reprezentanţii magazinului ne-au spus că produsele sunt preparate după reţete originale vechi, fără a li se adăuga conservanţi sau coloranţi. „În magazinul nostru cumpărătorii găsesc, zilnic, produse tradiţionale, pregătite ca odinioară. Gustul preparatelor este acelaşi cu care am fost obişnuiţi de acasă. De exemplu, oferim cârnaţi afumaţi, şuncă, tobă, leber”, a enumerat vânzătoarea.

La ieşirea din magazin  am schimbat două vorbe cu una dintre clientele fidele ale magazinului, o doamnă mai în varstă, care ne-a mărturisit că produsele sunt într-adevăr gustoase, iar raportul calitate-preţ este bun. “Vin aici de când s-a deschis acest magazin şi sunt mulţumită de preparatele din carne de aici”, a spus aceasta.

Cei care vor să aibă pe masa de Revelion, dar şi în cursul anului viitor, mezeluri cu gust «ca la mama acasă» sunt aşteptaţi la magazinul situat în curtea restaurantului Kolcza.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail