Asociaţia Bolyongo din Sfântu Gheorghe, care a fondat trupa de teatru ‘Osono’, a finalizat proiectul viitorului centru cultural pentru tineret pe care doreşte să îl amenajeze într-o fostă centrală termică dezafectată.

Coordonatorul proiectului, Fazakas Mihaly, a declarat pentru AGERPRES că acest centru reprezintă prioritatea numărul unu a anului viitor, iar împreună cu colegii săi va încerca să găsească fonduri din ţară sau străinătate pentru începerea lucrărilor de amenajare a centrului, care va avea o sală de teatru, una de cinema, o bibliotecă şi sală de lectură.

‘Osono’ a aniversat anul acesta 18 ani de existenţă, iar de-a lungul timpului în această trupă au activat peste 140 de elevi de la mai multe şcoli din Sfântu Gheorghe, care au montat 13 piese cu care au câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale. Ei au susţinut peste 650 de reprezentanţii, din care jumătate cu spectacolul ‘Fragmente din povestea rătăcirii’, iar recent au obţinut un nou succes cu piesa ‘Chipul din oglinda apei’, subtitrat şi în limba română.

Fazakas Mihaly a declarat în repetate rânduri că în spatele longevităţii acestei formaţii de teatru nu este niciun secret, ci doar ‘foarte mult entuziasm, infuzie permanentă de tinereţe şi plăcerea de a lucra cu elevii’.

În opinia acestuia, teatrul este cel mai bun element de pedagogie, mai ales în cazul adolescenţilor care se află la vârsta căutărilor şi au nevoie de repere clare, de empatie şi dialog şi e convins că anii de experienţă acumulaţi într-o formaţie de teatru îi va ajuta de tineri în viaţă, indiferent dacă vor alege sau nu o carieră artistică.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail