aaDe anul viitor, bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe va cuprinde și o sumă destinată începerii studiului de fezabilitate în ceea ce privește construirea unui nou pod peste râul Olt, menit să „fluidizeze” traficul greu din oraș.

Antal Arpad a declarat că Municipalitatea intenționează ca în câțiva ani să construiască un pod peste râul Olt, menit să devieze circulația camioanelor din oraș, și că în acest sens, la nivelul Primăriei Sfântu Gheorghe există o decizie de începere a procedurilor pentru construcția care va dura câțiva ani.

„Este un proiect important pe care îl vom începe anul viitor, deci în bugetul de anul viitor deja vom avea bani alocați pentru studiile de fezabilitate la acest proiect. Se referă la un nou pod peste râul Olt. Considerăm că este foarte important să avem două poduri peste râul Olt în municipiul Sfântu Gheorghe. (…) Practic ar fi prelungirea străzii Țigaretei, ar trebui ca drumul să ajungă pe DN12, acolo unde se termină în acest moment zona industrială a orașului. (…) Deci nu s-ar intra în strada Constructorilor, ci mai aproape de ieșirea din oraș.” – a explicat Antal Arpad.

Până la demararea lucrărilor de reabilitare a celor două mari artere din municipiu, traficul camioanelor și utilajelor de mare tonaj se desfășura, în principal, pe strada Lăcrămioarei.

 

Ioana Ardeleanu

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail