colan
Școala Gimnazială „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe intră în sărbătoare. Zilele acestea, unitatea de învățământ organizează festivitățile dedicate omagierii patronului său spiritual, ce au loc anual, la început de decembrie.

 Ediția actuală a manifestărilor derulate cu ocazia Zilelor Școlii Gimnaziale „Nicolae Colan” debutează marți, 6 decembrie (a.c.), cu un spectacol pregătit de elevi și cadre didactice. În aceeași zi, la ora 13.00, vor fi depuse coroane la statuia Mitropolitului Nicolae Colan, aflată în curtea Școlii.

Invitați din Serbia

Miercuri, 7 decembrie, colectivul instituției va primi vizita unei delegații compusă din cadre didactice și elevi de la Școala parteneră -„Jovan Jovanovic  Zmaj” din Serbia, iar joi, oaspeții vor vizita Muzeul cinegetic şi Muzeul secuiesc din municipiu. În aceeași zi, după orele de curs, va avea loc un program artistic susținut de elevii din școala gazdă, dar cuprinzând și prezentări cu tema: „Sunt mândru de şcoala mea”– ale şcolilor invitate („Ady Endre”, „Godri Ferenc”, „Varadi Jozsef”- din municipiu și „Jovan Jovanovic Zmaj”- din Serbia).

Ateliere de creație, concursuri, programe artisticecolan2 . .

Programul Zilelor Școlii „Nicolae Colan” continuă vineri, 9 decembrie, cu activități în clase (sudoku, confecţionare de podoabe de Crăciun şi nu numai), dar și cu un concert al unei formații din municipiu, cu un concurs de „căutare de comori”- la care vor participa echipe mixte (formate din elevi de la secția română și secția maghiară) și cu activități sportive.

Sâmbătă, 10 decembrie (a.c.) este programată o excursie în județ, iar duminică elevii și cadrele didactice de la Școala „Nicolae Colan” își vor lua rămas-bun de la partenerii din Serbia, care vor porni spre casă.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail