Foto: Silviu IpatioaeiPrimăria municipiului Sfântu Gheorghe caută parteneri pentru reabilitarea şi repunerea în funcţiune a clădirii fostului Hotel Bodoc din centrul orașului, care se află în paragină de câțiva ani. Municipalitatea a lansat în urmă cu două săptămâni o invitație către toți cei interesați să se înscrie până pe data de 30 noiembrie.

Consiliul local a adoptat o hotărâre prin intermediul căreia au fost stabilite condiţiile pentru realizarea acestui proiect, iar până la finalul acestei luni, persoanele fizice și juridice interesate să investească în clădirea fostului Hotel Bodoc, sunt invitate să își anunțe această intenție. Potrivit primarului Antal Arpad, Municipalitatea a primit deja o astfel de ofertă din partea unui investitor.

„Pe 30 noiembrie expiră termenul până la care cei interesaţi pot depune (scrisoarea de intenție-n.red). Pot să spun că avem deja înregistrată o scrisoare de intenţie, dar sper că vor mai fi până în data de 30. Începând cu 5 decembrie vom forma Comisia de negocieri cu cei care sunt interesaţi şi vom începe discuţiile.” – a declarat edilul.

Hotelul Bodoc a intrat în anul 2007 în modernizare, intenţia proprietarului fiind de a-l ridica la nivel de patru stele, de a construi o piscină şi mai multe săli de conferinţe, însă lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea a rămas în paragină. În urmă cu aproape doi ani municipiul Sfântu Gheorghe a achiziţionat hotelul, cu suma de 745 mii de euro, de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement „Oltul” scoase la privatizare.

Ioana Ardeleanu . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail