. . Municipalitatea a  lansat în dezbatere publică o modificare a regulamentului de parcare, și intenționează să monteze echipamente care să fotografieze autoturismele parcate ilegal și să elibereze pe loc o notă constatatoare.

Foto: Silviu Ipatioaei

Foto: Silviu Ipatioaei

Primăria Sfântu Gheorghe intenționează să implementeze o nouă metodă pentru acordarea amenzilor în cazul șoferilor prinși fără tichete de parcare valabile. Astfel, șoferii prinși că și-au lăsat autoturismele în locurile cu plată, fără a avea tichete de parcare valabile, ar putea scăpa de plata amenzii, în schimbul unei taxe de 10 lei, pe care aceștia o vor achita chiar în ziua în care au primit nota constatatoare.  

„Având în vedere faptul că intenția noastră principală nu este să dăm amenzi pentru șoferi, ci dorim să fie ordine în ceea ce privește parcarea în oraș, în acest moment este în dezbatere publică o modificare a regulamentului de parcare. Dorim să implementăm o nouă metodă de a da amenzi, care să fie mult mai mici decât amenzile care sunt acum în vigoare, în sensul în care achiziționăm niște echipamente, iar în mometul în care o mașină este surprinsă în parcare fără tichet de parcare valabil, aparatul respectiv scoate o fotografie a autoturismului și o notă de constatare. Dacă șoferul plătește în ziua respectivă o amendă de 10 lei, atunci nu va primi amenda ulterioară, prin asta dorim să ajutăm, dar în același timp să încercăm să reglementăm, și să motivăm oamenii să cumpere abonamente, tichete de parcare, sau să plătească prin SMS. Eu cred că începe să fie ordine în oraș din acest punct de vedere.” – a declarat în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad. 

Potrivit acestuia, din luna februarie a acestui an și până în prezent, pe teritoriul orașului au fost verificate un număr de 140.504 autoturisme, iar procentul celor parcate ilegal a scăzut semnificativ.

 „Ceea ce este un trend foarte pozitiv este acela că dacă în februarie, în medie, 15% dintre autoturismele parcate nu aveau tichete de parcare valabile, în luna octombrie procentul a scăzut la 3%.” – a mai explicat primarul.

Începând de la 1 martie (a.c.), Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a decis să implementeze sistemul „Tpark®” pentru plata parcării cu telefonul mobil. Astfel, conducătorii auto au  posibilitatea să plătească taxa de parcare prin SMS, dar și prin intermediul unei aplicații speciale de pe telefonul mobil.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail