Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a anunțat că rezultatele în cazul lucrărilor de reabilitare a străzilor Lăcrămioarei și Kos Karoly încep să fie din ce în ce mai vizibile.
Antal Arpad a precizat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că lucrările pe strada Lăcrămioarei vor fi finalizate în cel mult nouă luni, însă riveranii vor avea acces pe strada respectivă imediat ce firma care se ocupă de efectuarea lucrărilor va turna stratul stabilizator, mai exact, la începutul lunii viitoare.  

 

„Pe strada Lăcrămioarei (…) se montează deja bordurile, şi azi şi mâine se va turna stratul stabilizator final, care trebuie să stea șapte zile neatins, iar după aceea, dacă vom avea grade în plus, la începutul lunii decembrie se va turna primul strat de asfalt. În primăvară se va turna şi stratul de uzură. Intenţia noastră este, dacă reuşim să turnăm stratul stabilizator, să lăsăm riveranii să intre pe stradă, iar traficul greu să fie readus pe strada Lăcrămioarei la începutul anului viitor, când se va turna şi stratul de uzură. (…) La începutul lui decembrie, dacă vremea de ne permite şi va putea fi pus stratul de binder, atunci riveranii vor putea intra în strada respectivă. Traficul greu va reintra pe stratul de uzură în primăvara anului viitor. Oricum, cred că toţi cei care locuiesc acolo pot vedea că termenul acela de doi ani, prevăzut în contract, nu numai că va fi respectat, dar se va realiza mai repede, în mai puţin de un an. Este evident că se vor  finaliza lucrările în aproximativ opt, nouă luni, şi nu în 24.” – a declarat Antal Arpad.

În viitor, un pod construit peste râul Olt ar putea devia traficul greu din oraș

Foto:Silviu Ipatioaei

Foto:Silviu Ipatioaei

Întrebat dacă reluarea traficului greu pe strada Lăcrămioarei va afecta lucrările de până acum, edilul a explicat că fundația drumului este solidă, însă Municipalitatea intenționează ca în câțiva ani să construiască un pod peste râul Olt, menit să devieze circulația camioanelor: „Nu vom reveni la gropile de până acum, pentru că am făcut o fundaţie solidă pentru această stradă. Intenţia noastră este ca pe termen mediu să scoatem traficul greu şi din această zonă a oraşului. În acest sens avem o decizie luată la nivelul Primăriei, de a începe procedurile pentru a construi un nou pod peste râul Olt, dar asta va mai dura câţiva ani, cu siguranţă. Drumul a fost oricum proiectat pentru trafic greu, deci nu va crea probleme din acest punct de vedere.”

În ceea ce privește lucrările pe strada Kos Karoly, Antal Arpad a precizat că lucrările la noua rețea de gaze au fost finalizate, iar începând de ieri au fost începute și cele pentru canalizarea pluvială.

„Pe strada Kos Karoly au fost finalizate toate lucrările companiei de gaze. Practic s-a trecut pe rețeaua nouă, au fost debranșate și dezafectate rețelele vechi. Astăzi (n.red. joi, 24 noiembrie) au început lucrările pentru canalizarea pluvială pentru această stradă. Depinde de timp cum vom evolua mai departe pe această stradă”. – a mai declarat primarul.

Ioana Ardeleanu

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail