Numărul elevilor din județ – scutiți de educație fizică și sport – a scăzut în semestrul I al acestui an școlar, comparativ cu primul semestru al anului școlar anterior, arată datele prezentate ieri, de conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna.

Potrivit inspectorului școlar general al ISJ Covasna, 672 de elevi din județ sunt scutiți de educație fizică și sport, pentru primul semestru al acestui an școlar, numărul fiind mai mic decât cel înregistrat în primul semestru al anului anterior.

. . adev-medicala„Comparativ cu semestrul I al anului școlar anterior, avem o scădere a numărului de elevi care sunt scutiți (de educație fizică și sport – n.r.). În anul școlar anterior (semestrul I- n.r.), erau 772 elevi scutiți, iar acum avem 672, deci mai puțini cu 100 (…). Este bine că numărul este mai mic. Noi considerăm că participarea la orele de educație fizică și sport este benefică pentru elevi, având în vedere că foarte mulți stau (mult timp – n.r.) în fața calculatorului.”- a declarat inspectorul școlar general, prof. Kiss Imre.

Potrivit aceleiași surse, cele mai multe scutiri le au elevii din clasele de liceu și de profesională.

„În clasele primare sunt 132 de copii scutiți, în clasele gimnaziale – V-VIII- sunt 218, iar la liceu și școală profesională, în total sunt 322. Diferența cea mai mare (față de numărul înregistrat anul trecut) provine de la categoria elevilor de liceu și profesională, deci față de anul școlar trecut sunt cu 70 mai puțini scutiți în acest an, din această categorie.” – a spus inspectorul școlar general Kiss Imre.

Acesta a menționat că și elevii scutiţi de efort fizic trebuie să fie prezenţi la orele de educaţie fizică şi sport.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail