Actriţa Paula Rotar, în vârstă de 24 de ani, este câştigătoarea primei ediţii a Festivalului naţional de debut în actorie „D-BUTAN-T”, organizat de Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe. 

paula-rotarPaula Rotar a absolvit în 2013 Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, secţia Arta Actorului, după care a urmat un masterat la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti, iar de-a lungul timpului a colaborat cu mai multe teatre din ţară şi a jucat în câteva scurtmetraje. 

În cadrul festivalului D-BUTAN-T care s-a încheiat duminică seară, Paula Rotar a jucat în spectacolul „All Over Your Face”, regizat de Botond Nagy şi realizat în cadrul proiectului Fresh Start, iniţiat de Reactor de creaţie şi experiment Cluj. 

Juriul, format din Eugen Gyemant, Mihaela Sirbu, Attila Bordás, Luiza Zan, Czegő Csongor, a acordat următoarele două premii actorilor Alexandru Voicu şi Marian Olteanu, precum şi două menţiuni actorilor Ştefan Mura şi Andreea Lucaci. 

Directoarea Teatrului „Andrei Mureşanu”, Anna Maria Popa a declarat că festivalul D-BUTAN-T, care s-a desfăşurat în perioada 8-13 noiembrie, a fost conceput ca un spaţiu de întâlnire şi confruntare între artiştii aflaţi la început de drum, dorindu-se a fi „un motor de căutare a artiştilor talentaţi”, dar şi „motorul unei strategii culturale împotriva anchilozării”, câştigătorul fiecărei ediţii urmând să semneze un contract de colaborare cu teatrul românesc din Sfântu Gheorghe, valabil pe durata a cel puţin un an. 

Următoarea ediţie a festivalului va fi dedicată regizorilor debutanţi.

Oana Mălina Negrea /AGERPRES . .

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail