Centrul de cercetări subacvatice din localitatea covăsneană Dalnic pregătește o nouă ofertă de petrecere a timpului liber din preajma sărbătorilor de iarnă: împodobirea bradului sub apă.

szabo-jenoCoordonatorul centrului, scafandrul profesionist Szabó Jenő, a declarat vineri că dorește ca în perioada următoare să instaleze un brad în lacul artificial de la Dalnic, brad ce va putea fi împodobit, sub apă, de către persoanele interesate.

„Să vedem cum ține și vremea, însă noi vom încerca să punem un pom în lacul de la Dalnic, pentru ca apoi, în costume (de scufundare – n.r.) uscate, să ne scufundăm și să ne distrăm împodobindu-l. Acest lucru se face în multe țări. Mulți obișnuiesc să pună brad sub apă și să îl împodobească, înainte de Crăciun.”- a spus Szabó Jenő.

 El a precizat că activitatea va avea loc cu aproximativ o săptămână înainte de Crăciun, fiind deschisă tuturor celor interesați. Participarea se va face pe bază de programare (iar programarea se va face telefonând la numărul: 0755 011 500).

Cursuri de scufundări, la Sfântu Gheorghe . .

Programări se fac și pentru  cursurile de scufundări pe care reprezentanții Centrului de cercetări subacvatice le organizează, în această perioadă, la piscina din municipiu.

 Cursurile cuprind și o parte de teorie, care este susținută la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe, a menționat coordonatorul Centrului, Szabó Jenő.

„În această perioadă ne desfășurăm activitatea la bazinul din Sfântu Gheorghe – acolo susținem partea practică a cursurilor de scufundări (…), iar partea teoretică, la Incubatorul de Afaceri din municipiu. Acum, partea de practică la lacul de la Dalnic se poate face numai în costum (de scufundare – n.r.) uscat. Ne scufundăm și în această perioadă în lacul de la Dalnic, cu costume uscate.” – a spus Szabó Jenő.

Potrivit acestuia, frecvența cursurilor și data de începere a acestora depinde de solicitări.

„Derulăm cursurile în funcție de cum avem clienți. Cei interesați să participe au nevoie de programare, dar sunt de exemplu cursanți care participă pe baza unui voucher – cupon cadou. Deci, de Crăciun, de sărbători,  pot primi astfel de cupoane, și practic, primesc cadou participarea la curs.”- a precizat Szabó Jenő.

Szabó Jenő are o experienţă de peste două decenii şi jumătate în domeniul scufundărilor și a fost membru al echipei celebrului explorator Jacques Yves Cousteau, în expediţia în Bazinul Hidrografic al Dunării, între 1991-1992. A fost membru în mai multe expediţii de cercetare și a fost conducătorul mai multor expediţii de arheologie subacvatică.

Ana Alina Costache

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail