Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că lucrările la complexul sportiv de la ieșirea din oraș sunt finalizate în proporție de peste 97%, iar aceasta ar putea să fie predată Municipalității până la finalul acestui an.
Lucrările la Arena Sportivă se apropie de finalizare, iar când va fi gata, sala multifuncțională va întruni condiţiile pentru a fi omologată de patru federaţii: Federaţia de baschet, de handbal, de futsal şi de hochei, va dispune de patru terenuri de tenis de câmp, un hotel pentru sportivi şi o parcare mare. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a declarat că în urma unei vizite efectuate pe teren, au fost depistate anumite probleme pe care constructorul care s-a ocupat de lucrare, („ACI Cluj S.A.” – firma care a construit, alături de „Con-A” Sibiu, stadionul Cluj Arena) va trebui să le corecteze înainte ca Municipalitatea să preia construcția de la Compania Națională de Investiții (CNI).

Foto:Silviu Ipatioaei- M.d.C

Foto:Silviu Ipatioaei- M.d.C

„Am fost în vizită pe teren, lucrările avansează bine, sunt undeva la 97% finalizate, urmează o serie de teste ale instalațiilor. Sunt câteva probleme pe care le-am sesizat constructorilor și am cerut să fie corectate. Intenția noastră e să preluăm și să dăm drumul acestei investiții când totul va fi în regulă. Dacă asta înseamnă să pierdem două săptămâni, prefer să pierdem două săptămâni, nu vreau ca o serie de lucruri care poate nu au fost făcute cu foarte mare atenție în acest moment, să fie făcute în garanție, ci vreau să le corectăm înainte de a prelua sala de la CNI.” – a declarat Antal Arpad.
Acesta a preconizat că până la finalul anului Arena Sportivă ar putea intra în administrarea Primăriei Sfântu Gheorghe: „Până la sfârșitul anului poate fi predată dacă totul este bine, pentru că lucrările se vor finaliza. Sunt câteva probleme, în acest moment se lucrează la conductele de gaze, mai avem ceva probleme la electricitate, dar probleme majore nu avem.”
Arena va avea o capacitate de circa 2300-2400 de persoane, va fi prevăzută cu o sală de antrenament, cu două săli de conferințe, o lojă pentru VIP-uri, două ascensoare – unul pentru VIP-uri și altul pentru persoanele cu handicap, șase vestiare, cabinet medical, sală de fitness, sală de dansuri la parter, depozite și birouri administrative. La exterior, au fost amenajate patru terenuri de tenis de câmp, 450 de locuri de parcare pentru autoturisme, 12 locuri pentru autobuze și o zonă pietonală de mari dimensiuni.
Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail