Primăria municipiului Sfântu Gheorghe caută parteneri pentru reabilitarea şi repunerea în funcţiune a clădirii fostului Hotel Bodoc din centrul orașului, care se află în paragină de câțiva ani. . .
Foto: Silviu IpatioaeiConsiliul local a adoptat o hotărâre prin intermediul căreia au fost stabilite condiţiile pentru realizarea acestui proiect, iar până la finalul acestei luni, persoanele fizice și juridice interesate să investească în clădirea fostului Hotel „Bodoc”, sunt invitate să își anunțe această intenție.
„Termenul este 30 noiembrie, după această dată se vor purta negocieri. Mi-aș dori foarte mult să găsim un partener privat care va investi și care apoi se va ocupa de partea de funcționare. Nu vreau ca Primăria să fie cea care gestionează un hotel, avem destule de gestionat în oraș, doar asta ne mai lipsește.” – a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.
Primarul Antal Arpad a declarat la începutul lunii trecute că cea mai bună soluţie ar fi realizarea unui parteneriat public-privat. Potrivit Agerpres, Hotelul Bodoc a intrat în anul 2007 în modernizare, intenţia proprietarului fiind de a-l ridica la nivel de patru stele, de a construi o piscină şi mai multe săli de conferinţe, însă lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea a rămas în paragină. În urmă cu aproape doi ani municipiul Sfântu Gheorghe a achiziţionat hotelul, cu suma de 745 mii de euro, de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement „Oltul” scoase la privatizare.
Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail