spitalul-judetean-urgente-se-poate-decupa-imagineaTrei elevi ai unui liceu din municipiul Sfântu Gheorghe au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului județean „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe în stare gravă. . .
Câțiva elevi au înțeles greșit conceptul programului „Școala altfel”. Luni dimineață, trei elevi ai unui liceu cu predare în limba română din municipiu au fost aduși de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului județean „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe, cu intoxicații acute etanolice și stări comatoase.
„În data de 7 noiembrie, la secția de Primiri Urgențe s-au prezentat trei băieți, cu vârste de 14, 15, respectiv 16 ani. Primii doi, cel de 14 și cel de 16 ani, erau în comă alcoolică, iar cel de 15 ani avea o intoxicație acută etanolică. Cei în comă alcoolică au venit primul la ora 12:12, iar al doilea la ora 12:49, iar cel cu intoxicație acută etanolică la 13:37. Au primit tratamentul care se aplică în astfel de situații, au fost consultați de medicul de la Urgență, respectiv de medicul pediatru. Au fost aduși cu Ambulanța și au plecat în aceeași zi acasă. (…) Cu Ambulanța nu pot veni și aparținătorii pacienților, dar ulterior la Urgență s-au prezentat și diriginții elevilor.” – a declarat managerul Spitalului județean de Urgență, Andras Nagy Robert.
Potrivit directorului Serviciului de Ambulanță Sfântu Gheorghe, Torok Zsuzsana, deși accesul către unitate a fost dificil, întrucât pe strada respectivă se efectuează lucrări, medicii au reușit să îi transporte la timp pe elevi la spital: „Noi am făcut transportul de la locul solicitării până la Urgență. (…) Am reușit să intrăm, strada este în reparații, dar important este că s-a reușit accesul și au fost transportați la Urgență.”
Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Covasna a declarat că se va face o anchetă internă, pentru a se afla dacă elevii au consumat băuturi alcoolice în perimetrul instituției de învățământ sau în afara acesteia.
„(…) Tragerea la răspundere este datoria școlii. Există anumite regulamente în care este clar specificat că în școală și în perimetrul școlii este interzis consumul de băuturi alcoolice. Acest caz trebuie investigat: cine, cum și de unde a adus băuturile. Școala trebuie să ancheteze acest caz și să ia măsuri. Vom ține legătura și noi, să fim în temă. (…) Le-am solicitat ca în cazul în care sunt probleme cât de cât majore să știm și noi de ele, chiar dacă trebuie să le rezolve ei. (…) Inspectoratul a fost anunțat. Vom urmări și noi evuluția acestui caz.” – a declarat inspectorul școlar general, prof. Kiss Imre.
Din primele informații se pare că minorii ar fi consumat băuturile în afara școlii. Conducerea instituției de învățământ nu a dorit să comenteze incidentul.
Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail