. . pompieriUn stâlp electric a luat foc, în cursul zilei de ieri, în localitatea covăsneană Sântionlunca. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a intervenit pentru stingerea flăcărilor.
În cursul zilei de ieri, pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la unul dintre stâlpii electrici din localitatea Sântionlunca. Din fericire flăcările nu s-au extins și nu s-au produs alte accidente, iar pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență au reușit să stingă flăcările până la venirea echipajului ISU Covasna.
„Au intervenit cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. Noi am pornit, dar până să ajungem la fața locului nu a mai fost nevoie de intervenția noastră.” – a declarat plt. Major al ISU Covasna, Marius Tolvaj.
Din primele informaţii, se pare că flăcările ar fi izbucnit din cauza unei defecțiuni produse la panoul electric.
„A fost un scurtcircuit. A fost un panou de întrerupere a curentului și acela a luat foc din cauza unui scurtcircuit. A ars tot, nimic nu a rămas din el. (…) Am fost trei persoane, chiar treceam pe lângă stâlpul respectiv când a luat foc. (…) Am mers cu stingătoarele și am stins focul, pentru că era sub curent și nu am avut cum să stingem cu apă.” – a declarat Sipos Janos, membru în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.
Curentul electric a fost oprit în toată localitatea până la repararea defecțiunilor.
Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail