. . Școala Populară de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe a introdus în oferta pentru acest an școlar și activități în zona Buzaielor. Un atelier de muzică (atelier de canto) – susținut de artista Luiza Zan și un atelier de dezvoltare personală prin teatru – susținut de actrița Alexandrina Ioana Costea – ar putea începe în curând, la Întorsura Buzăului, înscrierile realizându-se până joi, 10 noiembrie (a.c.).
director-scoala-popularaDirectorul Școlii Populare de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe, Gáj Nándor, a declarat ieri că instituția pe care o conduce nu a mai derulat cursuri în zona Buzaielor de aproximativ zece ani și că introducerea acestor ateliere ar fi doar un pas în acest sens, în plan fiind și alte activități.
„De aproximativ zece ani, noi nu mai aveam activitate în zona Buzaielor. Ceea ce facem acum este un fel de proiect pilot. Dorim să vedem cum și dacă vor funcționa aceste ateliere acolo. Dacă vor funcționa, le vom programa și pentru anii următori. Ideea acestor ateliere s-a născut în urmă cu aproximativ un an, însă doar acum s-a concretizat (…). Partenerul local este Casa de Cultură Întorsură Întorsura Buzăului (…). Ne-am dori să pornim și alte cursuri în zonă (…). Noi încercăm să fim prezenți în cât mai multe localități din județ.” – a spus directorul Școlii Populare de Arte și Meserii, Gáj Nándor.
Atelierele vor începe imediat ce se vor înscrie suficiente persoane pentru a se forma grupele (câte două grupe a câte 12-15 persoane, pentru fiecare atelier). Activitățile din cadrul acestora se vor derula, în principal, o dată pe săptămână, la Casa de Cultură din Întorsura Buzăului, a precizat directorul Gáj Nándor.
„Am dori să avem înțelegere și flexibilitate din partea părinților și copiilor, în ceea ce privește orarul atelierelor, întrucât nici Luiza Zan, nici Alexandrina Ioana Costea nu au un program fix (…).” –a precizat directorul.
Potrivit acestuia, înscrierile se derulează până mâine, 10 noiembrie, iar achitarea taxei de participare la ateliere se va face până în 13 decembrie (a.c.).
„Costul unui atelier este 300 de lei, pentru un an școlar, iar taxa de înscriere este 65 de lei.”- a spus Gáj Nándor.
Cele două ateliere sunt adresate, în principal, elevilor din ciclul gimnazial, celor din ciclul liceal, dar și elevilor din ciclul primar.
Cursurile se vor derula separat, pe grupe, însă organizatorii și-au propus să fie și zile în care activitățile din cadrul celor două ateliere să se întrepătrundă.
La finalul anului școlar, participanții vor primi diplome de participare la ateliere, dar un alt câștig constă în abilitățile și cunoștințele pe care ei le vor acumula participând la acele activități și care, poate, le vor fi de folos, de-a lungul timpului.
„Atelierul pe care eu îl voi susține este unul de dezvoltare personală, prin exerciții specifice, exerciții dramatice, de coregrafie, de vorbire, de atenție, de dezvoltare a mobilității și creativității. (…). Părinții copiilor cu care am lucrat mi-au spus că rezultatele s-au văzut în timp, și că într-adevăr, elevii care participă la aceste activități sunt mult mai atenți la ore, au vocabularul mult mai dezvoltat (…). Nu este un curs la care venim, facem trei exerciții și plecăm! Este un curs și de conștientizare a sinelui, pe diverse paliere, în funcție de vârstă.”- a spus actrița Alexandrina Ioana Costea.
„Cele două cursuri sunt de educație nonformală, care completează ceea ce oferă școala. Prin acestea, eu mi-aș dori ca participanții să vadă și partea cealaltă a educației, educația nonformală (…).”- a spus directorul Gáj Nándor.
Atelierele se vor derula până la sfârșitul acestui an școlar, a precizat directorul.
Informații legate de înscrieri pot fi solicitate prin email la adresa: [email protected] telefonând la numărul: 0267/351560.
În momentul de față, instituția are peste 600 de cursanți.
***
Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe şi-a deschis porţile, pentru prima oară, în anul 1968. Instituţia funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Covasna.
Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail