. . downloadLa data de 23 august 2016, poliţiştii din Băţani, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat în vărstă de 61 de ani, localnic, iar pasageră era o femeie de 64 de ani.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că femeia era în posesia a 30 de pachete de ţigări, care erau netimbrate în România. Persoana a declarat poliţiştilor că a cumpărat ţigările dintr-o piaţă, însă nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.
Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, iar ţigările au fost confiscate.
Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu achiziţioneze produse accizabile (tutun, ţigarete, alcool, băuturi spirtoase) decât de la comercianţi autorizaţi, şi să verifice existenţa marcajelor fiscale, respectiv timbre sau banderole, pentru a evita să intre în posesia unor produse confiscabile, conform legii, produse a căror deţinere poate fi sancţionată penal sau contravenţional.
IPJ Covasna
Agent principal de poliţie
Marin Nicoleta

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail