Examenele de corigență vor începe astăzi și se vor încheia pe 2 septembrie. Primii care vor susţine aceste examene sunt elevii din clasele terminale de liceu, stagii de pregătire practică, învăţământ profesional.

Într-o notă a Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ) – referitoare la perioadele de desfășurare a examenelor de corigență în anul școlar 2015 -2016, se arată că elevii din clasele terminale de liceu, stagii de pregătire practică și învăţământ profesional vor susține examenele de corigență astăzi, 2 august și mâine, 3 august (a.c.). Potrivit sursei amintite, între 10 și 12 august 2016 se vor desfășura examenele de corigență pentru elevii claselor a VIII-a, iar între 29 august și 2 septembrie 2016, cele pentru clasele din învățământul primar, clasele din învățământul gimnazial, liceal și profesional (altele decât cele terminale) și pentru clase din școala postliceală și de maiștri.

Conform aceleiași adrese, elevii din clasa a VIII-a care vor susține și vor promova examenul de corigență, se vor putea înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de învățământ liceal, respective în a doua sau în a treia etapă de admitere în învățământul profesional, conform calendarului aprobat de Minister, prin Ordinul nr. 5082/2015.

În adresa MENCȘ se arată și că elevii corigenți din clasele terminale de gimnaziu, liceu, învățământ profesional și cei care au parcurs stagiile de pregătire practică și care nu pot participa la sesiunea de corigențe stabilită pentru aceste clase în perioada 10-12 august, respectiv 2-3 august, se pot înscrie la sesiunea generală de corigențe, din perioada 29 august – 2 septembrie (a.c.).

Aceeași sursă precizează că elevii corigenți din clasele terminale de gimnaziu, liceu, învățământ profesional și stagiile de pregătire care se vor prezenta la sesiunea de corigențe pentru aceste clase – în perioada 10 – 12 august, respectiv 2 și 3 august – și care nu vor promova examenele de corigență, vor fi declarați repetenți și nu vor mai avea dreptul să se prezinte la sesiunea din perioada 29 august – 2 septembrie.

Conform adresei menționate, elevii din clasele terminale de liceu, care vor susține și vor promova examenul de corigență, se vor putea înscrie la examenul de bacalaureat, sesiunea de examen august – septembrie 2016, în data de 5 august (a.c.). Elevii claselor terminale de liceu, ai învățământului profesional și ai stagiilor de pregătire – care vor promova examenele de corigență în sesiunea 2-3 august 2016, se vor putea înscrie la examenul de certificare a competențelor profesionale, sesiunea august 2016.

Ana Alina Costache . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail