Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna în colaborare cu IPJ Covasna va organiza, în perioada 1-31 august a.c.,  controale oficiale cu privire la respectarea condițiilor sanitare veterinare și de siguranța alimentelor referitoare la comercializarea produselor alimentare prin unități de vânzare cu amănuntul situate în zonele rurale . . .

Potrivit directorului executiv al  DSVSA Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor, controalele vor viza  respectarea condițiilor de igienă în care funcționează magazinele alimentare, barurile, rulotele etc. situate în mediu rural, scopul controalelor fiind identificarea și retragerea de la comercializare către consumatori a produselor alimentare care pot prezenta risc pentru sănătatea publică.

Inspectorii DSVSA vor  verifica respectarea cerințelor pentru înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor; igiena transportului, depozitării, manipulării și comercializării alimentelor prin magazinele alimentare, igiena preparării, expunerii și servirii alimentelor la nivelul barurilor, rulotelor etc.; eligibilitatea produselor și a materiilor prime; trasabilitatea, pe bază de facturi, avize, declarații de conformitate etc.

În caz de nerespectare a legislației privind siguranța alimentelor se vor aplica amenzi contravenționale în valoare de până la 50.000 lei, confiscarea și neutralizarea produselor alimentare nesigure sau  închiderea definitivă a unităților cu probleme majore.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail