Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) din Sfântu Gheorghe a anunţat lansarea unui nou proiect destinat copiilor: „Meştereşte cu noi vara! Ediţia a VII-a”.

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de către organizatori, în cadrul proiectului, la sediul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) din municipiul Sfântu Gheorghe, strada Gábor Áron nr. 16, în perioada 2-4 august, între orele 10:00 – 11:30, vor fi organizate ateliere creative şi se vor desfășura activităţi destinate copiilor cu vârste de peste cinci ani. Toţi copiii şi tinerii participanţi vor fi coordonaţi şi supravegheaţi de specialiştii din cadrul Muzeului, iar pe tot parcursul atelierelor vor fi iniţiate şi o serie de activităţi conexe, activităţi educativ-creative, menite să dezvolte creativitatea, îndemânarea şi abilităţile de comunicare ale copiilor participanţi.

În cadrul primei întâlniri, care va avea loc marți, 2 august (a.c.), copiii vor participa la un atelier de modelare manuală a lutului, unde vor putea confecționa vase și jucării din lut, și vor avea parte de o vizită ghidată la expoziția de arheologie. Miercuri, aceștia vor lua parte la un atelier de pictură pe vase ceramice şi pe figurine din gips, iar joi, în ultima zi de desfășurare a proiectului, organizatorii le vor pregăti participanților un atelier pentru realizarea propriilor păpuși pe linguri de lemn. La final, aceștia vor învăța prin intermediul jocurilor și poveștilor lucruri legate de elementele costumului popular. Obiectele confecţionate de participanți în cadrul atelierelor vor putea fi luate acasă de către aceştia la terminarea atelierului.

Tariful pentru participarea în cadrul atelierelor este de 3 lei/copil/întâlnire, iar durata fiecărei întâlniri va fi de maxim 90 de minute.

Mai multe informaţii pot fi solicitate prin e-mail, la adresa: [email protected], sau telefonic, la numărul: 0267 / 314139 – persoană de contact Baubec-Felea Ioana Cristina, muzeograf MNCR.

I.A. . .

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail