. . Kala Rozália, din Sfântu Gheorghe, a împlinit ieri vârsta de 100 de ani, și la ceas aniversar a fost vizitată de primarul municipiului, Antal Árpád András și de alți reprezentanți ai Primăriei și ai presei locale. Centenara a primit din partea municipalității tort, flori și o diplomă.

S-a născut în Sfântu Gheorghe, în 1916. A lucrat în domeniul textil de la vârsta de 16 ani, până la vârsta pensionării – de 55 de ani. Are un băiat, doi nepoți și doi strănepoți.

La 100 de ani, doamna Kala Rozália este optimistă și vioaie. Și-a primit oaspeții bucuroasă, a vorbit despre momente din viața dumneaei, a cântat și l-a invitat la dans pe primarul Antal Arpád, care a acceptat.

Potrivit nepotului său, doamna Rozália a fost mereu plină de viață și încrezătoare în forțele proprii:

„A fost mereu așa cum o vedeți – a fost întotdeauna foarte sigură pe ea, a fost, să zic așa, un <<căpitan>> al familiei. Chiar și acum stă de una singură aici (n.r. – în casa dumneaei), deoarece așa dorește ea. A lucrat la fabrica de textile, de la 16 ani, până la pensie, la 55 de ani.” – a spus nepotul său – Kala Sándor. Tot acesta a precizat că doamna Rozália nu a avut niciodată o boală gravă și s-a preocupat întotdeauna de siluetă.

„Am avut grijă de mine, mi-a plăcut frumosul, mi-a plăcut binele.”- a mărturisit chiar sărbătorita, care a precizat că a avut în viață și bune și rele.

„Perioada cea mai fericită din viața ei a fost cea în care a trăit alături de soțul ei. Sigur, și înainte a avut o perioadă frumoasă, dar cred că perioada cea mai fericită a fost cât l-a avut pe soț alături”- a afirmat Kala Sándor, care a precizat că pentru el, bunica Rozália reprezintă un model de urmat:

„Pentru mine, bunica înseamnă foarte mult! Din copilărie, am stat foarte mult aici, cu ea și pot să spun că (n.r.- bunica Rozália) înseamnă un model de viață.” –  a mărturisit nepotul – Kala Sándor.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail