Aproximativ 100 de copii sunt aşteptaţi la sfârşitul săptămânii, la Miercurea Ciuc, acolo unde au loc etapele I şi II din Junior Cup, evenimente ce reprezintă şi etapele IV şi V ale Cupei Romaniei la ciclism pentru copii. . .

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de organizatori, întrecerile sunt dedicate atât cicliştilor amatori, cât şi profesionişti, născuţi între 1998 şi 2011.

Sâmbătă, 23 iulie, este programat contratimpul individual, pe distanţa de un kilometru, iar duminică se desfăşoară proba de fond, pe traseul Miercurea Ciuc – Leliceni – Misentea – Bancu – Sânsimion şi retur.

Înscrierile se fac atât prin email, cât şi în ziua concursurilor, iar premierea se va face separat pentru cicliştii amatori şi profesionişti.

Următoarele etape ale Junior Cup, care reprezintă şi etape ale Cupei la ciclism pentru copii, se vor desfăşura în luna august, la Miercurea Ciuc, iar ultima etapă a Cupei României are loc în septembrie.

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, campionul paralimpic Eduard Novak, a declarat pentru AGERPRES că este bucuros că strategia pe care a adoptat-o la echipa sa, aceea de a dezvolta sectorul de copii, a fost preluată şi de alte cluburi şi speră că la întreceri vor participa ciclişti din toate colţurile ţării.

„Noi organizam de câţiva ani la Miercurea Ciuc competiţii pentru copii şi rezultatele încep deja să se vadă în concursurile naţionale, acolo unde micii ciclişti din regiunea Harghita domină categoriile lor de vârstă. Junior Cup face, însă parte şi din calendarul Cupei României şi ne dorim o participare numeroasă din toate colţurile ţării. În calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, sunt bucuros că strategia mea de la Tuşnad Cycling Team este preluată treptat şi de alte cluburi şi sper să dezvoltăm cât mai mult sectorul de copii şi juniori, în anii următori”, a declarat Eduard Novak.

De altfel, cei doi fii ai preşedintelui Federaţiei Române de Ciclism, Edvard şi Edmond, sunt lideri ai categoriilor lor de vârstă (11-12 ani, respectiv 9-10 ani), în urma etapelor desfăşurate până acum.

AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail