În urma unui parteneriat semnat între Crucea Roșie – filiala județului Covasna și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Covasna, în perioada iulie-septembrie (a.c.) câțiva voluntari vor asigura primul ajutor de bază la Centrul de Agrement de la Pădureni.

. . La inițiativa Direcției județene pentru Sport și Tineret Covasna, prin compartimentul Tineret/Tabere, săptămânal, începând cu data de 1 iulie, grupurile de aproximativ 60-100 de participanți, înscrise în taberele din cadrul Centrului de Agrement de la Pădureni, aflat în administrarea Direcției, vor putea beneficia de serviciile voluntarilor pe care Crucea Roșie îi va pune la dispoziție.

„În data de 1 iulie am încheiat acest parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, este inițiativa lor. Săptămânal, unul sau doi voluntari din partea Crucii Roșii, vor fi prezenți în Centrul de Agrement de la Pădureni. Minim 60, maxim 100 de participanți vor beneficia acolo de serviciile voluntarilor noștri.” – a declarat coordonatorul voluntarilor din cadrul filialei județene a Crucii Roșii, Opra Zsofia Szende.

Potrivit conducerii Direcției județene pentru Sport și Tineret Covasna, parteneriatul dintre cele două instituții vine în sprijinul voluntariatului și are ca obiectiv asigurarea asistenței medicale, în permanență, pe durata desfășurării taberelor din cadrul Centrului de Agrement de la Pădureni, până la finalul lunii septembrie.

„Este un parteneriat cu cei de la Crucea Roșie, ei ne asigură niște voluntari pentru perioada cât avem grupuri în tabără, iar noi le asigurăm cazare, masă și adeverință de voluntariat la finalul stagiului. (…) În acest fel, sprijinim voluntariatul în primul rând, iar în al doilea rând avem mereu asistență medicală aproximativ calificată la Centrul de Agrement de la Pădureni, (…) având în vedere că tot timpul apelăm la ei pentru voluntari și ei apelează la noi când este cazul să îi sprijinim în diversele acțiuni ale lor. (…) În perioada de vară avem non-stop între 60 și 100 de persoane în tabără.”  – a explicat directorul DJST Covasna, Știopu Marian.

Consilierul de tineret al DJST Covasna, Cătălin Lazăr spune că încheierea parteneriatului dovedește importanța colaborării între cele două instituții întrucât, atât Crucea Roșie cât și Direcția județeană pentru Sport și Tineret au proiecte ce îi vizează pe tinerii voluntari și este fundamental ca aceștia să își pună în practică noțiunile dobândite, de acordare a primului ajutor, într-un mediu unde este nevoie de acest lucru.

„La inițiatiativa compartimentului Tineret/Tabere al DJST Covasna a fost încheiat un parteneriat destinat creării unui program de voluntariat, prin care voluntarii tineri de la Crucea Roșie – filiala județului Covasna, vor acorda în perioada iulie-septembrie primul ajutor, cel de bază, în cadrul seriilor de tabără pe care noi le avem la Centrul de Agrement Pădureni în acea perioadă. Este o inițiativă care arată clar cât de important este ca instituțiile să colaboreze între ele, până la urmă scopul nostru este comun. Noi avem un Centru de Agrement destinat tinerilor, Crucea Roșie lucrează cu tinerii, și practic ceea ce s-a întâmplat nu este decât un pas către normalitate. Arată că, până la urmă, împreună putem face ca lucrurile să funcționeze mult mai bine. (…) Suntem la prima încercare. Acești voluntari tineri, însușind niște noțiuni, credem că este fundamental să și le și pună în practică, și unde ar putea face mai bine acest lucru decât în cadrul unor serii de tabără, unde este nevoie, unde noi ca instituție trebuie să oferim o siguranță și avem obligativitatea de a le asigura participanților siguranța și mai mult decât atât, având serii de tabără cu tineri, iată că lucrurile s-au închegat și împletit extrem de frumos, zicem noi.” – a declarat Cătălin Lazăr.

***

Continuă înscrierile pentru Şcoala Naţională de Democraţie, organizată de Direcția județeană pentru Sport și Tineret Covasna, la Centrul de Agrement de la Pădureni. Tinerii interesați să participe în cadrul programului național se mai pot înscrie până pe data de 11 august (a.c.).

„Așteptăm să se termine perioada de înscriere, ei se înscriu, aplicațiile încep să curgă. În urmă cu patru zile anunțul lansat de către DJST Covasna și Asociția ”ProDemocrația” a depășit 7800 de vizualizări. Asta arată clar că tinerii au nevoie de asemenea evenimente, lucrul acesta a fost demonstrat și în ediția anterioară și ne bucurăm că județul Covasna este iarăși gazda unui program național și astfel și tinerii din Covasna pot lua contact cu ceea ce se întâmplă la nivel național.” – a conchis consilierul de tineret al DJST Covasna, Cătălin Lazăr.

Evenimentul organizat de Direcţia judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna și Asociația „Pro Democrația”, în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Forumul Tinerilor din România, dar și cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului este la cea de-a V-a ediție.

Ioana Ardeleanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail