Clusterul Regional Balneoturistic „Transylvania” organizează, astăzi, în cadrul „Săptămânii Europene de Dezvoltare Sustenabilă”, o conferință ce are ca scop formularea de soluții și propuneri în vederea dezvoltării balneoturismului. La evenimentul ce se va desfășura începând cu ora 11.00, sunt așteptați specialiști în balneologie, firme, persoane, entități a căror activitate are legătură cu acest domeniu. . .

„Săptămâna Europeană de Dezvoltare Sustenabilă” (EU Sustainable Development Week 2016)este celebrată în  mai multe țări, în perioada 30 mai- 5 iunie, 2016, în scopul de a promova dezvoltarea durabilă în toate aspectele sale, prin diverse activități, proiecte și evenimente din partea tuturor actorilor interesați.În seria activităților organizate cu această ocazie, se înscrie și conferința organizată de Clusterul Regional Balneoturistic „Transylvania”, intitulată „Transylvania – Where Nature Takes Care of You” („Transilvania – locul în care natura are grijă de tine”).

Evenimentul are loc astăzi, începând cu ora 11.00,la Hotel Best Western „Park” (strada „Gábor Áron”, nr. 12-14) din Sfântu Gheorghe, fiind așteptați  specialiști în balneologie, firme, persoane, entități a căror activitate are legătură cu acest domeniu.

În luna martie, Clusterul Regional Balneoturistic „Transylvania”, alături de partenerii săi, a organizat la Tușnad- Băi o conferință dedicată balneologiei,ca un prim pas spre conturarea unei strategii regionale de dezvoltare a balneologiei și balneoturismului.Specialişti în balneologie din staţiuni şi institutele de cercetări în domeniu, specialiști în turism  din ţară și reprezentanți ai unor clustere de profil, au formulat o serie de idei în vederea dezvoltării balneologiei, idei ce vor fi continuate în  cadrul evenimentului de astăzi, au transmis reprezentații Clusterului Regional Balneoturistic „Transylvania”.

„Clusterul este o formă liberă liberă de asociere care integrează rezultatele membrilor și stimulează dezvoltarea domeniului, prin pași mici dar siguri. Impact adevărat poate fi creat numai prin colaborare!”, au transmis reprezentanții clusterului.

Detalii despre conferința organizată astăzi pot fi aflate accesând site-ul: http://www.esdw.eu/events/transylvania-where-nature-takes-care-of-you/.

***

Clusterul Regional Balneoturistic „Transylvania” – cu sediul la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe – s-a înființat în urmă cu doi ani, printre obiectivele acestuia numărându-se promovarea potenţialului turistic şi balnear al judeţelor din Regiunea Centru și crearea unei strategii comune de dezvoltare a acestui domeniu.

Clusterul Regional Balneoturistic „Transylvania” are, momentan, peste 40 de membri, aceștia provenind, în principal, din Regiunea Centru.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail