Fundația Comunitară Covasna (HKA) a lansat ieri înscrierile la cea de-a patra ediție a programului de finanțare „Fii activ pentru Covasna”, prin care urmărește susținerea inițiativelor și proiectelor care contribuie la întărirea parteneriatelor locale şi la dezvoltarea comunităţii locale.

Potrivit directorului Fundației, Bereczki Kinga, programul a fost inițiat în anul 2011, s-a derulat până în 2013, timp în care au fost susținute 28 de proiecte, cu un fond total de 53.000 de lei, și a fost relansat ieri, a anunțat conducerea Fundației.

„După doi ani de pauză, lansăm astăzi din nou programul de grant <<Fii activ pentru Covasna>>, un program care ne este foarte drag și care a adus foarte multe idei bune și foarte multe realizări utile și folositoare comunităților locale. De fapt, se lansează cea de-a  IV-a ediție. În perioada 2011-2013, a fost asigurat ca fond de program suma totală de 53.000 de lei, și au fost susținute 28 de proiecte, realizate pe întreg teritoriul județului. Astfel, spre exemplu, în cadrul edițiilor anterioare s-a realizat un film video despre stâlpii funerari din lemn sculptat, din Filia (…), s-a realizat o carte de bucate tradiționale din Cernat, un muzeu al cercetașilor, în Sfântu Gheorghe, un loc de joacă în Bodoș; a fost finanțat un campionat de futsal, și nu numai. De exemplu, de la acest program, de la proiectul celor din Herculian, a pornit inițiativa de replantare a pomilor fructiferi autohtoni (n.r.- care astăzi a luat forma programului „Un pom pentru generația următoare”)”, a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, directorul HKA, Bereczki Kinga.

Programul își propune susținerea proiectelor şi programelor de dezvoltare comunitară, utile pentru comunitatea locală, promovarea activităţii de voluntariat, întărirea parteneriatelor locale, sprijinirea iniţiativelor noi.

În cadrul ediției actuale a programului, fondul total de finanțare are valoarea de 25.000 de lei.

Apelul de proiecte în vederea obținerii de finanțare a fost lansat ieri, termenul de depunere a acestora fiind 20 iunie.

„Pot aplica, în primul rând, ONG-urile, dar și grupuri de inițiativă. Sunt niște condiții care trebuie îndeplinite; participanții trebuie să întocmească o aplicație, cu propunerea de proiect și anexele corespunzătoare, aplicație ce trebuie trimisă în format tipărit la sediul Fundației, precum și electronic, la adresa . . [email protected].”, a declarat Bereczki Kinga.

Potrivit acesteia, vor putea obține finanțare proiecte mici, finanțarea per proiect fiind de 1.500- 2.500 lei, durata implementării proiectelor fiind de maxim trei luni.

„Este vorba despre proiecte mici, comunitare, în care comunitatea se implică pentru rezolvarea sau realizarea acestora și să aibă rezultate utile pentru comunitate. Deci, am dori să fie înscriseproiecte inovatoare, utile și susținute de către comunitate, pentru că acestea sunt sustenabile”- a declarat directorul HKA.

Formularul de aplicare, descrierea programului și alte informații pot fi obținute accesând site-ul Fundației, www.hka.ro, secțiunea „noutăți” (http://hka.ro/index.php?lang=ro).

Rezultatele vor fi anunțate pe parcursul lunii iulie (a.c.).

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail