Asociatia „Salvatore” din Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Fundațiile Communitas, Harit, Kovako și cu Liceul Tehnologic „Puskas Tivadar” au organizat, în acest sfârșit de săptămână, o conferință pentru tineret, în cadrul căreia au fost abordate o serie de teme legate de sănătate.

Conferința pentru tineret, care s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână, la Liceul Tehnologic „Puskas Tivadar”, a adunat laolaltă un număr de 35 de persoane: copii, adulți, dar și vârstnici, toți interesați să afle mai multe despre afecțiuni precum accidentele vasculare cerebrale, cancerul, sindromul Burnout sau alcoolismul. Rând pe rând medicii specialiști le-au vorbit celor prezenți la eveniment despre factorii care duc la dezvoltarea anumitor afecțiuni și boli și le-au făcut prezentări PowerPoint, fiecărei teme fiindu-i alocate câte 45 de minute de dezbatere. Medicul primar neurolog, dr. Tompa György a vorbit despre accidentele vasculare cerebrale, iar psihologul Todor Dalma a vorbit despre boala societății moderne – sindromul Burnout – una dintre cele mai recente afecțiuni răspândite în masă la nivelul populației globale, despre consecințele sociale, psihice și economice devastatoare ale sindromului care consumă din interior, până la epuizare, aproape jumătate din populația activă a planetei. Despre cancer,  a vorbit Dr. Kerestely Peter, iar asistentul medical Tuzes Csilla le-a explicat participanților mai multe despre alcoolism, despre factorii sociali și despre mediile care favorizează dezvoltarea acestei afecțiuni, modul de viață și felul în care pot fi tratați cei care se află într-o asemenea situație. De asemenea, președintele Asociației „Salvatore” din Sfântu Gheorghe, Buna Hunor a făcut o scurtă prezentare a evenimentelor și acțiunilor la care Asociația pe care acesta o conduce a participat, despre lucrurile pe care voluntarii le promovează și despre planurile de viitor pe care le au. Totodată, acesta a oferit o demonstrație de prim ajutor, după care toți cei prezenți au fost invitați să încerce să efectueze manevrele de resuscitare învățate.

„Scopul conferinței este cunoașterea unor noțiuni despre diferite boli, prevenirea acestora, importanța de a avea noțiuni de prim ajutor și aprofundarea unor exerciții de acordare a acestuia. Sperăm ca această conferință să aibă un impact pozitiv atât în rândul tinerilor, precum și în rândul tuturor participanților la acest eveniment.” – a declarat președintele Asociației „Salvatore”, Buna Hunor.

Potrivit acestuia, evenimentul care s-a desfășurat duminica trecută, între orele 10:00 – 15:00, a fost un real succes, iar cei prezenți au participat cu interes la fiecare dintre temele dezbătute. Conferința a fost organizată în scop educativ, astfel dorindu-se creșterea nivelului de conștientizare al populației în legătură cu factorii care pot duce la dezvoltarea anumitor boli și afecțiuni, efectele acestora dar și modalitățile prin care pot fi evitate. Pentru organizarea acestui eveniment, Fundația Communitas a acordat un sprijin financiar în valoare de 1000 de lei.

Ioana Ardeleanu . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail