Populaţia municipiului Sfântu Gheorghe este în uşoară scădere, în schimb a crescut numărul cetăţenilor din localităţile în­vecinate aflate în mediul rural, a afirmat primarul Antal Arpad, pe baza datelor provizorii ale recensământului recent încheiat.

Antal Arpad a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în municipiul Sfântu Gheorghe se înregistrează o scădere mai mică a populaţiei faţă de media naţională, dar se simte o tendinţă de migrare către mediul rural.

”Din datele statistice putem observa o scădere semnificativă a populaţiei în unele municipii reşedinţă de judeţ din ţară. (…) În Sfântu Gheorghe scăderea este mai mică faţă de media naţională, dar vedem că în comunele din jurul oraşului populaţia creşte, la Ilieni, Arcuş sau Reci, spre exemplu, deci este evident un fenomen de migrare dinspre oraş către localităţile rurale”, a declarat Antal Arpad, menţionând că va face publice datele exacte după centralizarea definitivă a acestora.

Potrivit ultimelor informaţii furnizate de Prefectura Covasna cu privire la recensământ, în judeţ au fost recenzate 88.697 case şi 211.254 persoane, din care 23.991 de locuinţe şi 56.094 de cetăţeni în municipiul Sfântu Gheorghe.

Prefectura Covasna, care citează Institutul Naţional de Statistică, atrage atenţia că numărul de persoane recenzate nu reprezintă populaţia stabilă, aşadar orice comparaţii cu datele recensămintelor anterioare din 1992 sau 2002 sunt lipsite de relevanţă.

În schimb, din datele statistice preliminare rezultă clar că numărul locuinţelor a crescut în judeţul Covasna în ultimii zece ani de la 85.468 de case în 2002 la 88.697 în 2011.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail