. . Festivalul florilor comestibile organizat de Asociaţia Unităţilor Hoteliere şi Restaurante din Sfântu Gheorghe (SVESZ), se va desfășura în cursul lunii iunie, în municipiu.

Pregătirile pentru eveniment au început cu timp în urmă, întrucât acesta era programat pentru luna mai, însă organizatorii au fost nevoiți să îl reprogrameze.

„Am vrut să organizăm festivalul acum, în mai, însă nu sunt înflorite atât de multe flori (…), astfel că dorim să îl organizăm undeva în luna iunie, când vor fi înflorite mai multe flori”, a spus inițiatorul festivalului și președintele Asociației Unităţilor Hoteliere şi Restaurante din Sfântu Gheorghe (SVESZ), Kovács István.

El a precizat evenimentul își propune să promoveze județul, dar și să arate că florile pot reprezenta un ingredient, ci nu doar un element de decor. Printre florile comestibile se numără florile de dovlecel, de soc, garoafe, levănțica, panseluța, dar și anumite soiuri de trandafiri, a spus Kovács István.

„Aceste flori nu costă nimic, ca materie primă, sunt în jurul nostru, se pot strânge și putem deschide, astfel, orizontul oamenilor, să îi determinăm să aprecieze mai mult ce au aici, în jurul lor, în țară (…). De fapt, pentru mine a fost un hobby (…) și am zis că odată pe an merită să facem acest festival al florilor comestibile”, a spus Kovács István.

El a menționat că edițiile anterioare ale festivalului au fost bine primite:

„Sunt foarte mulți interesați de acest eveniment. M-au sunat și de la restaurante din București să mă întrebe cum se pot păstra, congela aceste flori, deci cerință este”, a  spus Kovács István.

Potrivit acestuia, invitat special al evenimentului va fi și anul acesta maestrul bucătar Blasko Janos, din Ungaria.

În cadrul evenimentului vor fi expuse mai multe feluri de mâncare, ce vor putea fi degustate.

„Carnea de pasăre se potrivește cu florile. Vom pregăti mâncăruri cu sosuri, pregătim deserturi din flori, materia primă va fi din țara noastră, din jurul nostru”, a spus Kovács István.

 

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail