Locuitorii oraşului Târgu Secuiesc care nu au un acoperiş deasupra capului, primesc o şansă: în viitorul apropiat, cinsprezece camere dotate cu sobă de teracotă îi vor găzdui, pe timp de noapte.

Racz Karoly, primarul oraşului Târgu Secuiesc

În acest sens, la sfârşitul lunii septembrie a.c., Consiliul Local Târgu Secuiesc a adoptat o hotărâre privind înfiinţarea unui Adăpost de noapte în localitate. «În momentul în care am achiziţionat platforma fostului IFET, ne-am trezit cu nişte clădiri ce au putut fi reabilitate. Într-una dintre acestea am decis, din motive sociale, să înfiinţăm un Adăpost de noapte», ne-a explicat Racz Karoly, primarul oraşului Târgu Secuiesc.

Lucrările s-au terminat şi astfel, 15 camere mici, dotate cu două băi comune, sobă de teracotă şi contoare de electricitate separate, sunt pregătite pentru a-i primi, pe timp de noapte, pe cei care au rămas fără un adăpost deasupra capului «Camerele nu sunt predate încă, deoarece, aşteptăm autorizaţia pentru funcţionarea adăpostului, ca centru social», a precizat primarul.

Totuşi, locurile sunt  insuficiente, încă. De aceea, autorităţile locale din Târgu Secuiesc doresc să extindă adăpostul. Acest lucru se va putea realiza, cel mai probabil, în primăvară.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail