Cel mai mare eveniment autohton ce expune ultimele inovații din panificație, cofetărie și gastronomie se desfășoară în perioada 7-9 aprilie la Centrul Expo President din Târgu Mureș.

Timp de 3 zile vizitatorii sunt așteptați cu o gamă largă de soluții și tehnologii, dar și cu numeroase concursuri susținute în cadrul expoziției. Lideri ai asociațiilor internaționale de profil vor înmâna câștigătorilor trofeele Pâinea și Tortul Anului 2016.

Tehnologia și profesionalismul în prim plan
133 furnizori de talie mondială de pe 4 continente, din țări precum Egipt, SUA, Germania, Franța, Grecia, Serbia, Bulgaria, Polonia, Olanda și China, expun la GastroPan 2016, pe o suprafață de 7.000mp, o serie de soluții și tehnologii inovatoare, specialiștii din țară fiind așteptați cu oferte speciale, campanii de degustări, demonstrații practice, idei de afaceri, lansări de produse noi.

La GastroPan puteți urmări modul de funcționare a celor mai noi mașini de procesat și modelat aluatul și a celor mai eficiente cuptoare sau puteți învăța ultimele tehnici de lucru de la maeștri cofetari, brutari și bucătari talentați. Vizitând expoziția puteți descoperi toate echipamentele, ustensilele și ingredientele necesare pentru a dezvolta o afacere competitivă în domeniul panificației, cofetăriei sau al ospitalității.
Tendințele evidențiate de către expozanți la această ediție a GastroPan vor fi natural și premium, prin utilizarea ingredientelor naturale și a pastelor pentru aromatizare cu conținut ridicat de fructe, ciocolată, caramel, sau paste 100% (alune, fistic, etc.), precum și preparate pentru decorare și înglobare (variegati) cu bucăți de fructe, creme onctuoase sau creme cu inserții crocante, forme elegante și combinații de gusturi și texturi surprinzătoare: soft & crunchy, dulce & sărat, cald & rece.

De asemenea, nu vor lipsi echipamente performante produse de furnizori care au o foarte bună reputație pe plan mondial: cele mai eficiente energetice cuptoare, linii de divizare, formare aluat, cuptor rotativ, malaxor cu cuvă extractibilă, mixer planetar etc.

. .
Concursurile GastroPan: spațiul inovației și talentului
La GastroPan aveți ocazia de a descoperi produsele inovatoare și piesele artistice ale celor mai buni brutari, cofetari și bucătari din toate colțurile țării. În cadrul concursurilor GastroPan vor fi premiate cele mai originale, mai impresionante și mai gustoase produse, printre care Pâinea și Tortul Anului 2016. Dincolo de cele mai gustoase torturi și cea mai inovatoare pâine, la Concursurile GastroPan vor mai fi premiate cele mai bune produse de patiserie, cele mai reușite platouri reci, cele mai impresionante sculpturi culinare și cele mai bune piese artistice obținute din aluat de panificație (categoria de concurs având tematica povești din copilărie) și din pastă de zahăr (cu tematica Carnaval).

Expoziția GastroPan poate fi vizitată pe bază de talon de acces, care este disponibil gratuit pe www.gastropan.ro. 

Agerpres

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail