Crucea Roşie Covasna a dat startul înscrierilor la concursul judeţean de acordare a primului ajutor, „Sanitarii pricepuţi”, în cadrul căruia elevii ciclului gimnazial şi ai celui liceal îşi pot dovedi abilităţile în acordarea primului ajutor.

. . Pentru al 53-lea an consecutiv, Crucea Roşie Filiala Covasna organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna, competiţia „Sanitarii Pricepuți”, singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor care se desfășoară în școlile din România. Concursul se adresează elevilor ciclului gimnazial și liceal și vizează însușirea cunoștințelor de bază și a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor și a celor de prevenire a accidentelor, păstrarea și îmbunătățirea sănătății fizice și morale, promovarea ocrotirii mediului înconjurător, dezvoltarea sentimentului solidarității umane față de cei aflați în suferință și a respectului față de persoanele în vârstă, însușirea cunoștințelor de bază despre Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, despre istoria Societății Naționale de Cruce Roșie din România, despre Principiile Fundamentale ale Crucii Roșii. Grupele, care se compun din 5 elevi, trebuie să îşi aleagă un nume şi să fie însoţite de un profesor la concurs. Aceştia vor primi de la organizatori tricouri şi ecusoane personalizate, în urma achitării taxei de concurs în valoare de 10 lei per elev.

„Și anul acesta, ca și anii trecuți, dorim să organizăm concursul în Sfântu Gheorghe, locația exactă încă nu o știm dar cert este că se va desfășura în centrul orașului. Anul trecut au participat aproximativ 300 de elevi. În județul Covasna este al 53-lea an consecutiv când se desfășoară acest concurs.” – a explicat reprezentanta Crucii Roșii – filiala Sfântu Gheorghe, Opra Zsófia-Szende.

Potrivit acesteia, elevii ciclului liceal care vor câștiga premiul I vor avea posibilitatea de a participa la concursul național, iar fiecare elev care se va înscrie în concurs va câștiga un premiu.

„Elevilor le transmitem să participe, pentru că merită, considerăm că este un concurs important. Chiar este foarte important să știm, în caz de urgență, cum trebuie să acționăm.” – a mai spus Opra Zsófia-Szende.

Concursul pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii priceputi” este organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății Publice și Ministerul Administrației și Internelor, iar ediția de anul acesta va avea loc pe data de 17 mai.

Profesorii pot înscrie elevii dornici să participe, în baza unui formular, care poate fi accesat și descărcat de pe pagina oficială a organizației: www.crucearosie-cv.org, la sediul Crucii Roşii, sau prin e-mail la adresa: [email protected], până vineri, 11 martie a.c..

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail