. . Șase restaurante din Sfântu Gheorghe au anunţat participarea la Joia gurmanzilor”, oferind reduceri de 50 % la preparatele á-la-carte sau fiind pregătite cu alte oferte. Evenimentul este organizat la nivel local de Asociaţia unităţilor hoteliere şi de alimentaţie publică (SVESZ).

Mâine, 11 februarie, va fi marcată „Joia gurmanzilor”, o acțiune inițiată la Sfântu Gheorghe în urmă cu șapte ani, de Asociaţia unităţilor hoteliere şi de alimentaţie publică (SVESZ), şi care, potrivit organizatorilor, aminteşte de un obicei legat de perioada de dinaintea Postului Paștelui, când oamenii îşi alegeau o zi în care mâncau pe săturate.

„Ideea de a organiza <<Joia Gurmanzilor>> vine de la un coleg care locuieşte în Odorheiu Secuiesc, dar care s-a născut şi a trăit în Ungaria şi s-a mutat cu familia la Odorheiu Secuiesc, dar ideea i-a venit din Ungaria, unde şi anul acesta, peste 1.000 de restaurante participă la acest eveniment (…).”- a declarat Grubisics Levente, unul dintre organizatori.

Potrivit acestuia, la „Joia Gurmanzilor” din acest an au anunţat participarea şase restaurante din Sfântu Gheorghe: restaurantul „Kolcza”, restaurantul „Tribel FF”, „Şugaş”, „Ganesa”, „Korzo Irish Pub” şi restaurantul „Best Western Park”. Acestea fie vor oferi 50 % reducere la mâncărurile a -la –carte sau la specialităţi, fie au conceput meniuri sau bufet suedez la preţ special.

„De fapt sunt cam aceleaşi restaurante care au fost şi anul trecut şi se pare că această acţiune chiar funcţionează (…). Acţiunea constă în faptul că se oferă jumătate de preţ la preparatele a la carte, dar totuşi am lăsat la latitudinea fiecărui restaurant cum îşi creează ofertele. I-am lăsat (n.r. – pe reprezentanţii restaurantelor implicate) să decidă şi în ceea ce priveşte programul de desfăşurare a acţiunii şi în ceea ce priveşte ce se va servi în ziua respectivă. Sunt restaurante unde va fi bufet suedez, restaurante care oferă doar specialităţi la jumătate de preţ şi restaurant în care există posibilitatea de a alege din preparatele a la carte (…). “ – a declarat Grubisics Levente.

Acesta a menţionat că reducerile nu se vor aplica băuturilor, comenzilor livrate la domiciliu şi nici „Meniului zilei”, pentru că ideea acţiunii constă în a-i determina pe oameni să iasă la restaurant.

„Reducerile se referă doar la mâncărurile servite la restaurant, deci nu şi la comenzile livrate acasă, pentru că ne dorim ca oamenii să vină la restaurant, să iasă din casă, să se îmbrace adecvat şi să vină la restaurant. Aşadar, reducerile nu se referă la băuturi şi nici la comenzile livrate la domiciliu sau la Meniul Zilei.” – a menţionat Grubisics Levente.

„<<Joia Gurmanzilor>> este un fel de distracţie (…), pentru că după Revelion s-a cam făcut linişte, iar acum începe şi postul catolicilor, aşa că <<Joia Gurmanzilor>> este concepută pentru ca oamenii să mai iasă din casă şi să mai aibă curajul să intre în restaurant în această perioadă.”- a declarat reprezentantul SVESZ şi al Hotelului şi Restaurantului „Best Western Park” din municipiu, Kovács István. În ceea ce priveşte oferta pe care a pregătit-o pentru „Joia Gurmanzilor”, acesta a spus:

„Noi am menţinut oferta de anul trecut – adică reduceri la meniul a –la- carte. De exemplu, poate că în lista de meniuri apare un somon cu sosuri, cu garnituri, care are un preţ puţin mai mare şi pe care poate că nu toată lumea şi-l permite, dar fiind <<Joia Gurmanzilor>>, oamenii pot mânca la jumătate de preţ (…). Interesant este că poţi mânca ce vrei. La Hotel Restaurant Best Western <<Park>> va fi şi muzică şi mâncărurile á-la-carte vor fi la jumătate de preţ, de dimineaţa de la ora 6,00, până seara la ora 22.00 (…). Eu cred că oamenii, chiar şi cei care lucrează, pot ieşi în oraş două ore, dacă vor, de <<Joia Gurmanzilor>>, pentru că este o zi în care se întâmplă ceva, care poate aduce puţin soare (…)”, a spus Kovács István, care a precizat că acest eveniment poate fi şi un prilej de socializare şi de întărire a relaţiilor de colaborare dintre cei din domeniu:

„Noi, reprezentanţii restaurantelor participante am zis că vom merge în acea zi în vizită la unii la alţii, să vedem ce şi cum merge, pentru că fiecare are o altă idee şi se vor forma sau întări şi legăturile de prietenie”. – a spus Kovács István.

Reprezentantul altor două restaurante participante a declarat că prin acest eveniment pot fi atraşi clienţi noi.

„În fiecare an este organizat acest eveniment şi astfel vin şi clienţi noi care nu prea ies la restaurante în alte zile sau în alte perioade, şi avem posibilitatea să formăm o clientelă nouă (…)”- a declarat Molnar Istvan, reprezentantul „Korzo Irish Pub” şi „Ganesa”. În ceea ce priveşte oferta pregătită pentru „Joia Gurmanzilor”, acesta a declarat că specialităţile celor două restaurante vor putea fi comandate la jumătate de preţ.

„Ca şi anul trecut, noi am mers pe linia de specialităţi – pentru că restul mâncărurilor pot fi servite oricând, preţurile fiind mai aproape de buzunar, dar specialităţile sunt puţin mai scumpe, dar sunt delicioase. Avem 16 specialităţi incluse (…), alese dintre cele mai vândute şi vor putea fi cumpărate la jumătate de preţ. Şi am făcut un meniu special pentru <<Joia Gurmanzilor>>, în care vor fi expuse doar specialităţile.” – a spus Molnár István. Acesta a menţionat că în „Joia Gurmanzilor” oamenii vin să mănânce deja de la prima oră.

Restaurantul „Șugaș” din Sfântu Gheorghe marchează şi anul acesta „Joia Gurmanzilor” printr-un bufet suedez, iar între orele 12.00 -20.00, cei care vor veni la restaurant vor putea servi cât și ce doresc din preparatele propuse, la prețul de 29 de lei de persoană.

„Noi avem bufet suedez. Preparatele pe care le propunem sunt delicioase, sunt mâncăruri foarte bune! Bufetul suedez va fi compus din: supe- gulaş unguresc, supă cremă de legume, ciorbă de burtă; fel principal- friptură de miel cu legume, piept de pui a la Kiev, ciolan a la Şugaş, cotlet Palermo, cordon bleu de curcan, file de salău parizian; mâncăruri uşoare – găluşte cu brânză, spaghete cu caşcaval, legume la grill; garnituri – cartofi pai, rizi-bizi, iahnie de fasole, pireu de cartofi; salate – murături asortate, salată de ţelină, varză murată; desert – prăjitură cu mere, gogoşi, la preţul de 29 de lei de persoană; oferim şi o sticlă de apă în acest preţ”, a declarat patronul restaurantului „Şugaş”, Fulop Lászlo.

La Restaurantul „Kolczá” se vor oferi reduceri de 50% la preparatele á-la-carte, iar la restaurantul „Tribel FF “ se vor oferi reduceri de 50 % reducere pentru salate şi pizza, dar şi pentru mâncărurile de tip fast food.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail