. . Tinerii cu vârsta cuprinsă între între 16 și 30 ani se pot înscrie la Festivalul – Concurs de Muzică Uşoară „George Grigoriu”, ce va avea loc în primăvară, la Brăila.

Ajuns la cea de-a XII-a ediție, festivalulconcurs este desfășurat sub semnul numelui celui înscris în Cartea de Aur a muzicii uşoare româneşti, George Grigoriu, în organizarea Consiliului Judeţean Brăila, Centrului de Creaţie, Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Societății Române de Radiodifuziune, în perioada 20-22 mai (a.c.), la Brăila.

Evenimentul are ca scop, promovarea muzicii uşoare autentice, afirmarea şi lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative în vederea plasării lor în elita muzicii uşoare româneşti şi internaționale, se arată în regulamentul concursului.
Festivalul se desfășoară pe două secțiuni: concurs și recitaluri susținute de artiști prestigioși ai genului.

În concurs se pot înscrie tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 – 30 ani, împliniți până la data preselecției.  Conform regulamentului, înscrierea se face pe bază de fişă și o serie de documente, ce vor fi transmise prin e-mail la adresa [email protected], până pe data de 24 martie 2016, sau prin depunerea directă a dosarului de înscriere, la locul efectuarii Preselecției, în data de 26 martie 2016, începând cu ora 10, la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, Bucureşti, în faţa juriului Concursului. Fiecare concurent va avea pregătite pentru concurs două piese de muzică uşoară din repertoriul românesc consacrat, din care una din creaţia compozitorului George Grigoriu.

În urma preselecţiei vor rămâne în concurs un număr de 24 concurenţi stabiliţi de juriu. Lista concurenților admiși în urma preselecției va fi publicată pe site-urile Festivalului George Grigoriu, al Instituției și al Consiliului Județean Brăila, în termen de o săptămână de la preselecție.

Printre premile oferite la finalul concursului se numără: Trofeul George Grigoriu – 5000 de euro, premiul I–  2.500 euro; premiul II –  2.000 euro; premiul III –  1.500 euro. Totodată, vor fi acordate și trei menţiuni a câte 500 euro.

Formularul de înscriere, regulamentul concursului și alte informații pot fi aflate accesând site-ulhttp://festival-george-grigoriu.ro/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail