Mai multe firme din județul Covasna au fost incluse în Topul Național al Firmelor organizat de Camera de Comerţ si Industrie a României. O ceremonie de premiere va avea loc astăzi, la Romexpo, în București.

Ediția de anul acesta a Topului Național al Firmelor, va fi marcată de Camera de Comerţ şi Industrie a României, în cadrul unei Galei ce va avea loc astăzi, 05 noiembrie, la Romexpo – București.

La eveniment sunt așteptați sute de invitaţi – companii, reprezentanți ai autorităților, ai Corpului Diplomatic şi mass-media, se arată pe site-ul CCIR, www.ccir.ro. Potrivit aceleiași surse, la ediţia actuală ”s-au clasat pe locul I un număr de 941 de firme, care vor primi Premiul Naţional, în timp ce 815 companii au ajuns pe locul II si 734 de companii pe locul III. Primele trei locuri însumează o cifră de afaceri de 87 mld. Euro.”

Potrivit informațiilor postate pe site-ul menționat, ”ca urmare a rezultatelor economice obţinute în decursul anului 2014, s-au calificat în Topul Naţional 602 firme care activează în cercetare, dezvoltare şi high-tech; 2.424 de companii industriale; 359 de firme din domeniul agricultură, silvicultură și pescuit; 269 de firme de construcţii; 2.035 din sectorul serviciilor şi 941 din comerţ-turism”.

. .

Din județul Covasna au fost incluse în Topul Național zeci de firme – Întreprinderi Mari, Mici, Întreprinderi Mijlocii, Microîntreprinderi, cu domenii de activitate precum: cercetare, dezvoltare și high tech; industrie; agricultură, pescuit, piscicultură; servicii.

”Topul Național al Firmelor este singurul clasament al operatorilor economici care are la bază o metodologie unică, complexă și unitară la nivel național, axată pe indicatori  precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat. Metodologia este  implementată  de Camerele de Comerț din toate județele țării, în beneficiul comunității de afaceri”, se arată pe site-ul Camerei de Comerț și Industrie a României, www.ccir.ro.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail