. .  În perioada 15 septembrie – 23 octombrie a. c., la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni s-a desfăşurat stagiul de arte marţiale sub îndrumarea unui grup de instructori din cadrul Trupelor de Poliţie Înarmate Populare Chineze.

 Atât instructorii chinezi, cât şi stagiarii jandarmi, au depus toate eforturile pentru a-şi atinge scopurile comune ale acestui stagiu, respectiv însuşirea cât mai multor deprinderi şi cunoştinţe în vederea îndeplinirii cu succes a misiunilor proprii. Dar, pe lângă procedeele de luptă, participanţii la acest curs au învăţat şi disciplina, rigoarea, cumpătarea şi perseverenţa specifice culturii chineze, devenind astfel un element de echilibru în echipele în care acţionează.

Vineri, 23 octombrie a. c., începând cu ora 09.00, a avut loc ceremonia de închidere a stagiului de arte marţiale, desfăşurat în cadrul Centrului de la Gheorgheni, activitate la care a fost prezent domnul colonel dr. Robert-Iulian VÎŢĂ, adjunct al Inspectoratul General al Jandarmeriei Române care a concluzionat că „acest stagiu, care a devenit o tradiţie în pregătirea noastră specifică, este un reper al relaţiilor statornicite între cele două Arme, expresia dorinţei noastre de a deveni mai buni, mai bine pregătiţi.”

 În cadrul ceremoniei au fost prezentate mai multe exerciţii demonstrative de către jandarmii participanţi la acest stagiu, iar activitatea s-a terminat după acordarea certificatelor de absolvire şi diplomelor de excelenţă, reprezentanţii celor două ţări, Republica Populară Chineză şi, respectiv, România, plecând cu convingerea că relaţiile de colaborare între cele două instituţii se vor dezvolta şi în viitor.

v

            INFORMAŢII SUPLIMENTARE

 

Jandarmeria Română întreţine relaţii de cooperare bilaterală excelente cu Trupele Poliţiei Înarmate Populare Chineze încă din anul 1991, odată cu semnarea la Beijing, în luna mai, a Protocolului de Cooperare între Ministerul de Interne al României şi Ministerul Securităţii Publice al Republicii Populare Chineze. Această excelentă cooperare între Jandarmeria Română şi Trupele Poliţiei Înarmate Populare Chineze a fost materializată prin vizite oficiale anuale la nivel înalt, multiple schimburi de delegaţii profesionale, cursuri de arte marţiale anuale, Cursul Superior Internaţional, cursurile şi seminariile din domeniul antiterorismului organizate în China, Exerciţiile Internaţionale de Stat Major, concediile petrecute de personalul Jandarmeriei Române în China.

Stagiul de pregătire în domeniul artelor marţiale încheiat este cel de-al treisprezecelea (al doilea în cadrul C. P. P. C. J. Gheorgheni), de-a lungul timpului peste 850 de ofiţeri şi subofiţeri ai Jandarmeriei Române beneficiind de expertiza şi profesionalismul instructorilor chinezi.

 

PURTĂTORUL DE CUVÂNT

al Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi GHEORGHENI

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail