Trupele de teatru formate exclusiv din elevi din clasele V-XII  se pot înscrie, până în data de 1 noiembrie (a.c.), la Festivalul Județean de Teatru „Juventus”, ce va avea loc la Covasna.

Aflat la ediția a V-a, Festivalul de Teatru „Juventus” va avea loc în data de 27 noiembrie (a.c.), la Casa de Cultură din Covasna, fiind organizat de Liceul „Kőrósi Csoma Sándor” din Covasna, în parteneriat cu Consiliul Local Covasna, Consiliul Județean Covasna, Asociația „Pro Csoma Sándor”, cu susținerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna.

Conform regulamentului postat pe site-ul evenimentului (http://juvent14.wix.com/), festivalul se desfășoară în regim de concurs și se adresează trupelor de teatru formate exclusiv din elevi (din clasele V-XII). Aceeași sursă arată că trupele de ciclu gimnazial și cele de liceu vor concura în secțiuni separate, urmând ca fiecare secțiune să aibă clasament și premii proprii.  Potrivit aceleiași surse, o instituție poate fi reprezentată de către una sau mai multe trupe de teatru existente în instituția respective și că o trupă de teatru poate prezenta unul sau mai multe spectacole, fiecare spectacol prezentat beneficiind de jurizare separată. Durata unui spectacol trebuie să fie cuprinsă între 5 și 30 de minute, cu precizarea că în cazul în care pregătirea trupei pentru spectacol (costumare, machiaj și instalarea decorului) necesită mai mult de 15 minute, acest lucru trebuie anunțat odată cu înscrierea.

Data limită pentru primirea înscrierilor este de 1 noiembrie 2015. Înscrierea se face prin completarea fișei de înscriere – disponibilă pe site-ul evenimentului, la secțiunea „înscriere”- și trimiterea acesteia pe adresa:[email protected] sau prin apelarea numărului de telefon pus la dispoziție pe site.

Regulamentul concursului și detalii se regăsesc pe același site- http://juvent14.wix.com/festivalul-juventus.

. .

A.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail