Președintele Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural (ANTREC) – filiala Covasna, Daragus Attila a obținut Marele Premiu pentru Organizarea festivalurilor internaţionale în ţară şi reprezentarea gastronomiei româneşti în afara graniţelor, în cadrul unui eveniment derulat de ANTREC România şi Revista Vacanţe la ţară”.

ANTREC România şi Revista „Vacanţe la ţară” au organizat la finele săptămânii trecute, ceremonia de decernare a premiilor „Margareta de Aur ” pentru activitatea pensiunilor în anul 2014.

Evenimentul, fiind deja unul de tradiție, s-a desfăşurat vineri, 23 octombrie 2015, începând cu ora 14.00 în incinta Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Revistei „Vacanțe la țară”, www.vacantelatara.ro, „la fel ca şi anii trecuţi şi în cadrul celei de-a XI-a ediţii, accentul a fost pus pe rezultatele proprietarilor de pensiuni în menţinerea unui nivel ridicat a calităţii serviciilor din turismul rural. Au fost recompensate rezultatele obţinute în păstrarea, evidenţierea şi promovarea datinilor locale, identitatea gastronomică regională, posibilităţi de agrement, amenajarea grădinii etc. Festivalurile marca ANTREC au fost, de asemenea, premiate”.  Potrivit aceleiași surse, ca noutate a ediției de anul acesta, au fost premiate pensiunile, organizaţiile şi persoanele implicate în fenomenul turistic care au oferit veritabile experienţe de vacanţă.

Juriul de anul acesta a fost format din: Maria STOIAN – conf.univ.dr. – Preşedinte Fondator ANTREC România; Cristian Alexandru CATANǍ – Redactor şef  Revista Vacanţe la ţară, Romeo CREŢU – Prof.univ.dr. USAMV – Facultatea de Management şi Marius IONIŢǍ, turist fidel al vacanţelor rurale. Selecţia şi jurizarea au fost făcute în urma propunerilor filialelor ANTREC România, a experţilor în turism şi ca urmare a opiniei turiştilor, se arată pe site-ul www.vacantelatara.ro.

Printre premianții concursului „Margareta de Aur” s-a numărat și președintele ANTREC – filiala Covasna, primar al comunei Turia, Daragus Attila. Acesta a obținut „Marele Premiu pentru Organizarea festivalurilor internaţionale în ţară şi reprezentarea gastronomiei româneşti în afara graniţelor”.

„În ultimii ani, ANTREC Covasna prin domnul Attila Daragus s-a remarcat prin organizarea mai multor festivaluri gastronomice precum: Festivalul Pomana Porcului, Festivalul Gastromozaic, Festivalul Bulzului şi Gătitului în aer liber. Totodată, remarcăm participarea la peste 30 de festivaluri internaţionale, unde domnia sa a promovat cu mândrie gastronomia şi tradiţiile autentice”, se arată pe site-ul revistei „Vacanțe la țară”, www.vacantelatara.ro.

Despre obținerea acestui premiu, președintele ANTREC Covasna, Daragus Attila, ne-a spus ieri, câteva cuvinte:

„Acest premiu reprezintă o recunoaștere pe plan național (…). Am obținut acest premiu pentru organizarea de festivaluri naționale și participarea la astfel de festivaluri, atât în țară, cât și în străinătate. Noi vom continua să muncim în continuare și de fapt scopul nostru este să promovăm turismul românesc, atât prin gastronomie, tradiții locale și regionale și asta o să facem și în continuare”, a declarat Daragus Attila. Acesta a menționat că ieri a primit o invitație de a participa la un festival în afara țării, în luna noiembrie: „Tocmai am primit astăzi o invitație la un  festival internațional din Croația, unde vom merge cu o echipă. Vom merge pe 28 noiembrie”, a precizat Daragus Attila.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul www.vacantelatara.ro, „Marele Premiu „Margareta de Aur” a fost acordat Pensiunii „La Mesteceni”, Sălicea, Cluj – doamnei Ioana Oprea; Marele Premiu pentru păstrărea tradiţiei locale a fost acordat Pensiunii „Casa Butnarului”, Geogiu de Sus, Alba;  „ Marele Premiu pentru varietatea serviciilor de agrement ”– Pensiunii „Casa cu Tei”, Sărata-Monteoru, Buzău, „Marele premiu pentru gastronomie”- a fost obținut de Pensiunea „Mama Cozonacilor”- Simon-Bran, Brașov;   „Marele premiu pentru amenajarea grădinii cu tematică vinicolă” a fost obținut de „Hanul lui Ureche” – Casa de vinuri „Vingex”, Urecheşti, Vrancea;  „Marele Premiu pentru experiențe de vacanță: armonizarea programelor turistice cu specificul regional a fost obținut de Fundaţia „Michael Schmidt”.

. .

În cadrul evenimentului au fost acordate și diplome de apreciere și premii speciale. Informații suplimentare pot fi aflate accesând site-ul www.vacantelatara.ro.

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail