Ideea de oferi donatorilor de sânge bilete gratuite la concertul Untold de la Cluj-Napoca, idee care a sprijinit o campanie dedicată Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină, a primit recent două premii la un important festival de publicitate. . .

Campania a fost apreciată mai ales în contextul în care sub 2% din populaţia României donează sânge şi a fost primul eveniment din România la care biletul de intrare a putut fi plătit prin donaţie sangvină.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi AGERPRES, campania derulată în cadrul Festivalului Untold, care a fost cel mai mare eveniment al proiectului Cluj – Capitală Europenă de Tineret 2015, a câştigat două premii la cea de 22-a ediţie a Festivalului Internaţional de Publicitate Golden Drum, cel mai important eveniment de acest tip din Europa Centrală şi de Est, desfăşurat la Portoroz, Slovenia.

„Pay with blood” (plătește cu sânge) a fost creată pentru a încuraja donarea de sânge şi creşterea gradului de conştientizare a nevoii reale de sânge la nivel de ţară. Campania s-a desfăşurat la nivel naţional în perioada 14-28 iulie şi a înregistrat un număr de peste 1.500 de donatori, reprezentând peste 3.100 de vieţi salvate.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină, doar 1,7% dintre români donează sânge anual, astfel România se află printre ultimele trei ţări din Europa după numărul de donatori. În 2014, au fost donate la nivel naţional aproximativ 429.000 de unităţi de sânge. Acestea au fost procesate pentru obţinerea a aproximativ 110.000 de produse de sânge, cererea fiind de aproximativ 200.000.

„Recunoaşterea internaţională obţinută la festivalul Golden Drum 2015 este o confirmare a faptului că iniţiativa a fost una inedită care a atras atenţia asupra nevoii reale de sânge în România. Am vrut să contribuim activ la creşterea numărului de donatori şi, în acelaşi timp, să oferim fanilor o metodă unică de a-şi plăti biletul la festival”, a declarat Adrian Chereji, director de marketing al Festivalului Untold.

Ediţia a doua Festivalului Untold va avea loc în 4-7 august 2016, când pe scenele festivalului de la Cluj-Napoca vor urca unele dintre cele mai mari nume din topurile muzicale internaţionale.

Prima ediţie a Festivalului Untold a fost evenimentul central al proiectului Cluj – Capitală Europeană de Tineret, titlu pe care oraşul îl deţine pe tot parcursul anului 2015. În cele trei zile de festival peste 240.000 de persoane au vizitat Clujul şi au participat la concertele şi evenimentele organizate aici la finalul lunii iulie. Festivalul a adus pentru prima dată în România, pe aceeaşi scenă, patru dintre cei mai îndrăgiţi artişti electro-dance-music din întreaga lume: Avicii, Armin van Buuren, David Guetta şi Dimitri Vegas&Lile Mike, alături de alţi peste 150 de artişti internaţionali şi naţionali.

AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail