Duminică, 25 octombrie 2015, după ce au adus omagiul lor eroilor Armatei Române, membrii Asociației Cultural Creștine „Justinian Teculescu” și-au dat întâlnire la ediția de toamnă a Târgului de produse tradiționale românești.

Vizitatorii au putut  petrece câteva momente de relaxare, savurând și achiziționând produse autentic românești, realizate după rețete tradiționale, așa cum le făceau bunicii noștri. La mare căutare s-au dovedit a fi bulzul pe jar și tocănița de cârlan, pastrama, brânzeturile și alte bunătăți culinare păstorești, dar și mustul făcut din struguri storși la fața locului.

Pe lângă bunătățile oferite de comercianți, spectatorii s-au delectat cu programul artistic impecabil pregătit de Ansamblul folcloric JUNII COVĂSNENI și de Ana Maria Sandulea, tânăra interpretă de muzică populară din Voinești.

Organizatorii s-au bucurat că ediția de toamnă a Târgului de produse tradiționale a adus în parcul din Voinești mulți participanți, că unii dintre ei au răspuns rugăminții lor și au îmbrăcat, cu această ocazie, IA tradițională românească. De asemenea, un fapt îmbucurător l-a constituit și prezența numeroasă a turiștilor atrași de renumele produselor păstorești ale zonei, produse naturale 100%, care, la finalul programului artistic, s-au prins și la o sârbă, ca la Voinești!

Târgurile de produse tradiționale, organizate câte unul pentru fiecare  anotimp, se înscriu în linia eforturilor ACCJT de a păstra și promova tradițiile românești. Prin acestea, organizatorii își doresc promovarea meşteşugurilor şi ocupaţiilor tradiţionale locale, crearea unui cadru adecvat în care meşteşugarii din Covasna să-şi poată prezenta tradiţiile şi valorile identitare.

. . Prof. Florentina Teacă

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail