Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Covasna, a organizat în parteneriat cu Şcoala profesională de bucătar din Veszprém, cursuri de formare profesională în meseriile ospătar şi bucătar, respectiv un curs de perfecţionare managerială, în cadrul programelor de formare profesională a adulţilor.

 La sfârşitul săptămânii trecute, în Centrul de Studii Europene de la Arcuş al Şcolii Populare de Arte şi Meserii s-a organizat, pentru prima dată, un curs de perfecţionare de management. În cadrul acestuia, unsprezece persoane cu funcţii de conducere şi-au însuşit tainele meseriei în 20 de ore de curs, organizate în weekend (vineri–duminică).

Tot aici a avut loc instruirea teoretică a persoanelor înscrise la cursurile de formare în meseriile ospătar şi bucătar, organizate în acest an pentru a doua oară. Cursurile au avut ca scop dezvoltarea profesională continuă a angajaţilor din domeniul alimentaţiei publice din judeţul Covasna, precum şi asigurarea posibilităţilor de a însuşi noile tendinţe ale meseriei. Instruirea practică a cursanţilor s-a desfăşurat, timp de trei zile, în cadrul Liceului Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”. La cursurile intensive care au totalizat 40 de ore, au participat 31 de cursanţi, printre care s-au numărat şi angajaţii ai şapte unităţi de alimentaţie publică. Cursul de ospătar şi cel de perfecţionare managerială a fost predat de către Mayer Gyula, directorul Şcolii profesionale de bucătar din Veszprém, iar cursul de bucătar a fost prezentat de Maurer István, bucătar profesionist, cu o experienţă de peste 20 de ani, tot din Veszprém.

„Mă bucur că am reuşit să organizăm cursurile de formare profesională a adulţilor, din mai multe puncte de vedere: pe de o parte, pentru că am răspuns cerinţelor antreprenorilor din judeţul Covasna, iar pe de altă parte, pentru că şcoala populară contribuie la îmbunătăţirea calităţii serviciilor din domeniul turismului care are un rol din ce în ce mai important. Ne exprimăm mulţumirile faţă de Asociaţia Unităţilor de Alimentaţie Publică Sfântu Gheorghe pentru ajutorul acordat în organizarea cursurilor” – a spus Gáj Nándor, directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sf. Gheorghe.

Feedback-ul venit din partea unităţilor de alimentaţie publică arată că cursurile s-au dovedit a fi utile şi le solicită şi în continuare, iar din acest motiv sesiunea de formare de ospătar-bucătar va continua şi anul viitor.

Consiliului Judeţean Covasna

Biroul de presă

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail