Sute de covăsneni au aprins candele în semn de solidaritate față de cei nevoiași și au făcut donații, în cadrul acțiunii „Un milion de stele”. Evenimentul pregătit de organizaţiile Caritas din România s-a desfăşurat, concomitent, vineri, în peste 50 de localităţi din România.

Aflată la cea de-a șasea ediție, acțiunea „Un milion de stele” este organizată anual de organizaţiile „Caritas” din România și oferă oportunitatea oricărei persoane de a-i sprijini pe cei aflați la nevoie. În peste 50 de localități din țară, printre care și trei din județul Covasna, s-au aprins candele, în semn de solidaritate pentru persoane aflate în dificultate și s-au făcut donații, vineri.

„Misiunea noastră este de a-i sprijini pe cei săraci și marginalizați social să se exprime și să-și  recâștige dreptul la o viață decentă și demnă prin programe complexe de asistență socială și prin acțiuni caritabile și umanitare.  Acțiunea <<Un milion de stele>> reprezintă o oportunitate oricărei persoane, de a face un bine, exprimându-se vizibil și arătând, în ciuda tuturor dificultăților, interesul purtat celor aflați la nevoie”, a declarat reprezentanta „Caritas” Alba Iulia, Hubbes Kinga, manager zonă – județul Covasna.

Tot vineri, organizațiile „Caritas”, susținute de partenerii lor, au făcut un apel către Guvernul României să crească valoarea finanțării de la bugetul de stat pentru dezvoltarea serviciilor sociale. Organizatorii au cerut sprijinul participanţilor la acțiunea „Un milion de stele” prin semnarea acestei petiții.

Potrivit informațiilor prezentate de reprezentanții Caritas Alba Iulia, la evenimentul „Un milion de stele” au participat, la nivel național, peste 3.700 de persoane din care 1.616 au susținut petiția cu semnăturile lor. În urma acțiunii, s-au strâns peste 33.000 de lei. Din fondurile strânse, echipele Caritas vor pregăti pachete de alimente, ce vor fi distribuite familiilor nevoiașe, în preajma sărbătorilor.

. .

În județul Covasna, acţiunea organizată de Caritas Alba Iulia s-a desfășurat în Sfântu Gheorghe, în Târgu Secuiesc și în Brețcu. Peste 600 de covăsneni au aprins lumânări și au donat o sumă de bani pentru cei nevoiași, valoarea totală a donațiilor ridicându-se la 3.274 lei.

***

Cei care doresc să susțină această acțiune și activitățile echipelor Caritas, pot dona oricând la sediile din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Brețcu ale Organizației Caritas Alba Iulia.

Rezultatele acțiunii „Un milion de stele” și alte detalii pot fi aflate accesând site-ul Organizației Caritas Alba Iulia, www.caritas-ab.ro sau www.unmiliondestele.ro.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail