Potrivit organizatorilor, la această acţiune de selecţie au participat peste 90 de sportivi din județele Covasna, Mureș, Cluj, Brașov şi din București. Copiii care au demonstrat calități deosebite au fost selectați și îndreptați spre spre cluburile cele mai apropiate de domiciliul acestora, pentru continuarea pregătirii sportive spre înaltă performanță.

„Pe această cale adresăm mulțumiri  directorilor de școlii care s-au implicat în această acțiune  (Cernat, Breţcu, Tg-Secuiesc, Sf-Gheorghe), conducerii CSM,  în special domnului director George Carcadia pentru suportul oferit  în derularea și dezvoltarea acestui eveniment.  Mulțumim  presei locale pentru promovarea evenimentului, părinților care au fost alături de copii, în sală, și care au înțeles benefiiciile sportului”, a spus antrenorul Cristina Oltean.

. .

Motto : „Pentru ca o sută de oameni să practice educaţia fizică, este necesar ca cincizeci de oameni să practice sportul, este necesar ca douăzeci de oameni să fie sportivi, din care cinci să poată realiza performanţe uimitoare, însufleţind prin aceasta pe toţi ceilalţi,  dându-le încredere!

Pierre de Coubertin

Aceste cuvinte sunt o realitate bine intuită şi exprimată în urmă cu aproape un secol de părintele Jocurile Olimpice moderne, şi rămân valabile şi pentru sportul de azi, în sensul că avem nevoie de performanţe uimitoare pentru a-i însufleţi pe sportivii de performanţă care, la rândul lor să entuziasmeze cincizeci, o sută, o mie de sportivi dornici de înaltă performanţă.

Sportul este o activitate naţională care are datoria de a promova formarea unei naţiuni sănătoase. În unele ţări dezvoltate, interesul pentru sport a redus semnificativ costurile de îngrijire a sănătăţi.

*

Festivalul de Arte Marțiale organizat la sfârșitul săptămânii trecute,  de Clubul Sportiv SAMURAI OPS Sf. Gheorghe, s-a bucurat de o prezentă numeroasă de practicanţi de arte marțiale.

 

      La această acțiune au participat în jur de 120 sportivi din întreaga ţară cu rezultate naționale şi internaționale în mai multe stiluri de lupă. Acțiunea s-a desfășurat pe parcursul a trei zile în Sala de Judo a Şcolii Generale „Nicolae Colan” şi sala Sporturilor „Szabo Kati” din Sfântu Gheorghe. „  Ne propunem ca anul viitor  să dezvoltăm acest proiect la un nivel mai mare.  Mulțumim  Consiliului Județean Covasna și Consiliului Local al Primăriei Municipiului Sf. Gheorghe care sprijină sportul, și tuturor celor prezenți la acest eveniment” a declarat reprezentanta Clubul Sportiv SAMURAI OPS Sf. Gheorghe, Cristina Oltean.

 

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail