La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată vineri la Complexul Park  din Sfântu  Gheor­ghe, au participat 219 persoane.

Deşi mulţi dintre cei prezenţi au venit cu speranţa că-şi vor găsi un loc de muncă, o singură persoană “a fost norocoasă” şi a fost angajată pe loc,  pe un post de lucrător comercial. Însă şi alte 127 de persoane mai au speranţe că vor avea de lucru, în cel mai scurt timp, deoarece agenţii economicii la care şi-au depus CV-urile, urmează să îi cheme la interviu.

Job-urile oferite nu prea au fost pe placul tinerilor, agenţii economici punând la dispoziţie locuri de muncă în domeniul confecţiilor, construcţiilor, vânzărilor, în industria  textilă sau mecanică. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, pentru această bursă au fost contactaţi 851 de  agenţi economici, dintre care au venit 23 de angajatori, care au oferit un număr de 196 de slujbe.

Cei mai dezamăgiţi de bursă s-au arătat a fi absolvenţii de studii superioare, care  nu prea au găsit ceea ce aşteptau. Pentru aceştia s-au oferit 28 locuri de muncă în domenii precum medic, farmacist, inginer industrie mecanică sau inginer construcţii.

Absolvenţilor cu studii medii  li s-au pus la dispoziţie 52 de locuri de muncă, cele mai importante fiind  în domeniul asigurărilor – 25 locuri şi  comercial – 10 locuri.

De asemenea, angajatorii au căutat şi muncitori calificaţi în meserii precum  lucrători în confecţii, sudori şi  vânzători. Pentru muncitorii necalificaţi s-au oferit 43 de locuri de muncă, majoritatea în construcţii   sau  posturi pentru ambalatori manual.

Teglas Ferenc, reprezentantul AJOFM,  ne-a spus că bursa locurilor de muncă este o interfaţă între angajatori şi angajaţi, care va continua şi după desfăşurarea acestui eveniment, prin intermediul Agenţiei. Chiar dacă  foarte mulţi dintre cei prezenţi la “târgul de muncă”  nu au reuşit să se angajeze, măcar pot spune că au beneficiat de consiliere şi informare  privind cursurile de calificare  şi totodată  au aflat ce se cere pe piaţa locurilor de muncă.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail